We gaan een nieuwe fase in

Jarenlang verlangde ik naar een rustig avondje op de bank. Gewoon even geen geschreeuw en gekrijs van kinderen. Gewoon je hete thee op de salontafel neerzetten, zonder angst dat een kleintje zich eraan verbrand. Gewoon geen gekibbel  van grote zus met haar broertjes. Gewoon kijken naar een enge thriller, in plaats van naar een lachende Spongebob. Gewoon geen ranja en wokkels op tafel, maar lekker een wijntje met tapas. Gewoon een volwassen avondje..

3 kleine schatjes op de bank 15 jaar geleden

 

Door de korte nachten van huilende baby’s, nachtvoeding, kinderziektes en natuurlijk heel vroeg opstaan, was  ik om 21.00 uur al bekaf. Ik had geen puf meer om iets te ondernemen, behalve op de bank te ploffen. Soms ging ik maar douchen en naar bed, om me voor te bereiden op weer een slapeloze nacht. Dit ritme gaat zo  jaren door. Je weet niet anders, dan dat je alleen jaarlijks een weekend weggaat met elkaar, als opa & oma kunnen oppassen. Of een keer uiteten, maar je wel op de klok moet kijken, omdat de oppas om 21.30 uur naar huis moet.

heel vroegah

De laatste tijd merk ik dat we in een andere fase zitten. Steeds vaker zijn we met z’n tweeën. De oudste is vaak bij haar vriend thuis. Mijn middelste is vrijdags aan het werk, trainen of gaat met vrienden/ zijn vriendin uit. De jongste is vaker thuis. Hij ligt er vrijdags vroeg in vanwege zijn voetbalwedstrijd de volgende dag. Op andere avonden  zit hij te gamen. De kinderen bouwen steeds meer hun eigen leven op.

We zitten dus met z’n tweetjes op de bank. We hebben rust, we kijken een thriller, we eten tapas, maar wat mis ik mijn kroost om me heen. Ik moet accepteren dat dit een nieuwe fase is ons leven. Maar zoals elke fase in je leven, moet ik deze proberen te omarmen en genieten van tijd met mijn echtgenoot. Er is nu meer tijd voor het ‘stel Gerritjan & Shannon.’ in plaats van de ouders Gerritjan & Shannon. We hebben nu weer tijd om dingen te doen.

Uitvinden wat je allemaal kan doen zonder kinderen is best een uitdaging. Altijd riep je ‘als de kinderen het leuk hebben, hebben wij het ook leuk!’ In andere woorden ‘als zij zoet zijn, hebben wij even rust’. Het was jaren geleden dat we een hele dag (weekend) zonder oppas weg konden. Of gewoon de auto  konden pakken zonder veel te hoeven regelen, behalve wat pizza’s in de vriezer of geld voor Thuisbezorgd.nl.  Maar waarheen rijden we dan? Wat is er voor 40-plussers zonder kinderen te doen tegenwoordig?

 

 • fietsen? nee, alleen uit nood als de auto er niet is.
 • wandelen? misschien als de lente begint.
 • sporten samen? Nee!Hij doet Krav maga, maar ik vind het niks voor mij.
 • Iets creatiefs?Ja! Nee dus, hij haat dat.
 • Winkelen? Ja! Soms, hij wil als hij wat nodig heeft..functioneel shoppen heet dat. (saai)
 • Bios? Ja! welke film?Ik SF, hij Actie.(ai)
 • Uiteten? Ja!
 • ?

Dit is mijn lijstje en die is niet lang helaas. Triest toch? Wie heeft er nog goede ‘stellentips’ om ons lijstje wat aantrekkelijker te maken?

cropped-cropped-Collage-2017-03-19-21_11_45-1.jpg

 

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

3 Reacties

 1. Weer goed geschreven Shannon heel herkenbaar.

 2. Naomi zegt:

  Hahaha ik zit nu nog in de kinderfase en slapeloze nachten
  Ga lekker naar sanadome met zn tweetjes ooit heb ik die tip van mijn grote nicht gekregen
  Elke keer weer leuk om je blog te lezen. Liefs van nom xxx

 3. Claudia Meershoek zegt:

  Wij kijken you tube filmpjes, luisteren muziek op spotify of youtube, kijken journaal en gaan samen eropuit. Liefst toch naar een winkel, maar vaak ook de Jumbo. Of naar de stad lopen. En visite ontvangen en op visite gaan. Of eten laten bezorgen of uit eten ook. Groetjes van Claudia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *