FAMILIE MIJZELF OPVOEDEN

Ik ben een volwassen moeder ja!

Gisteravond was weer een mijlpaal: de diploma uitreiking van onze zoon Noel. Het werd gehouden in het Rabotheater Hengelo. Na de lange avond met veel applaudisseren en bedankjes gingen we richting foyer voor een lekker drankje. Wij zaten met andere bevriende ouders na te praten, dus ging Noel naar de bar om een biertje en Rivella voor ons op te halen.

Na enkele minuten kwam Max, een vriend van Noel, mij ophalen omdat Noel geen bier meekreeg. Dom ook van mij, hij is minderjarig. Door de menigte ouders, leerlingen en leraren wrong ik mijzelf naar de overvolle bar. Ik ging naast Noel en Max staan om mijn bestelling te doen. Roept de dame achter de bar tegen mij, op een juffentoon ‘alcohol is voor meerderjarigen, zonder je ID help ik je niet‘! Toen liep ze weg en ging verder met andere klanten. Huh?! Noel zei ‘Zal ik papa maar ophalen dan? Ik antwoordde Oh nee absoluut niet, ik ben een vrouw van 40 jaar en wil gewoon mijn biertje kunnen kopen! ‘

De leraren spraken haar ook aan, dat ik de moeder was van hun leerling en dus gewoon kon bestellen. Opeens besefte ze wat een blunder ze had gemaakt, maar ze bleef bij haar rol. Regels zijn regels, zei ze. Zij moet haar ID laten zien.

Ik heb mijn paspoort laten zien met daarop 07/12/1976!  Ze bracht het biertje en begon weer op haar juffentoon: De jongen naast je is 16 jaar en dus minderjarig en mag geen bier. WAT!? Alsof ik dat als moeder niet zelf kan beslissen. Alsof ik niet weet dat mijn minderjarige zoons geen alcohol mogen? Ik wilde haar bijna over de bar trekken.

Met het biertje voor de vader van Noel,(mijn man) en een Rivella, ging ik trillend terug naar mijn plek. Ik tril altijd als ik woest ben en op het randje van uitbarsten sta. Anderen susten me dat ik het als een compliment moest zien! Het voelde juist niet als compliment. Een compliment is wanneer ze me ongeveer 5 jaar jonger schatten. Maar niet 22 jaar. Dan vinden ze je een kind. Of heb je weer een tienermoeder. Sneu zeg. Zeker school niet afgemaakt. (of draaf ik door?) Ik ben een volwassen moeder van drie kinderen van 18, 16 en 14 jaar.

Vanochtend stond ik op en was er klaar mee. Ik ga er volwassen uitzien. Een andere kapsel dus.

Ik heb gekozen voor een bob in laagjes en heb mijn lichte lokken eruit laten knippen. Lekker volwassen en meerderjarige  coupe. Misschien zien ze mij nu als een volwassen moeder en kan ik zonder discussie een biertje bestellen voor mijn man.

 

 

 

 

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *