FOOD GEZONDHEID

Volkoren pasta voor de darmen

De laatste tijd maak ik me toch zorgen. Ik krijg steeds vaker last van mijn darmen. Niet een lekker onderwerp, maar wel een erg belangrijke. In mijn familie komen zwakke darmen of darmaandoeningen veel voor. (vaders kant) Ik heb er nooit eerder last van gehad en kon eten wat wilde: veel, vet, wit.

Vorige zomer in Spanje had ik voor het eerst last van obstipatie. Vanaf dag 1 kon ik niet poepen. ( ik zeg maar gewoon hoe het is) Alles stond stil in mijn buik. Na 4 dagen leek het of ik letterlijk knapte. Ik heb alles geprobeerd om toch te kunnen poepen, van pruimen, tot zelfs een klysma. Pas na 9 dagen kwam alles op gang.

Sindsdien heb ik sneller last van  mijn buik en kan ik moeilijk naar de wc. Afgelopen nacht was het weer raak. Ik kreeg veel pijn en heb met ogen nog dicht van slaap, een hele tijd op de wc gezeten. Zonder resultaat.

Ik ga nu opletten wat ik eet. Nog bewuster. Dit wil ik niet meer. Vezelrijk voedsel is het belangrijkste, las ik overal online. Maar hoe kom je aan een lekker recept? Ik zie veel pompoensoep, linzensoep en broccolisoepen voorbij komen. Toch moet het ook anders kunnen dan alleen soepgerechten: voor ons gezin is soep LUNCH.

Op jamiemagazine.nl/pasta van Jamie Oliver, heb ik een gerecht gevonden: volkoren ravioli met ricotta. Ziet er lekker uit en vol vezels..

Ik heb het recept iets aangepast. De ravioli heb ik kant en klaar gekocht bij Albert Hein. Volkoren en met de vulling spinazie en ricotta. Zelf maken is wel lekkerder en je kunt zelf de vulling bepalen en doseren; maar ik kies voor gemakkelijk. Ricotta zit al in de vulling, dus heb voor geitenkaas gekozen om straks brokkelend over de pasta te verdelen.

Het resultaat:

Ook al ziet het er anders uit als bij Jamie; de smaak is heerlijk. Mijn darmen werken vanavond vast goed met dit vezelrijke heerlijke recept.

 

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *