Veldboeket

Ik hou ontzettend veel van kleuren in huis. Vooral nu het mooie weer is aangebroken, verlang ik naar vrolijkheid in huis. Hoe kan je subtiel kleur in huis aanbrengen zonder dat je rustige basis wordt verstoord? Dit kan door verschillende stylingtips, waaronder een bos bloemen.Kies een keer niet voor het degelijke bosje roosjes, maar kies voor verschillende bloemen, kleuren en hoogtes. Dit geeft meer spanning en kleur. Ik heb mijn boeket op een bijzettafeltje met andere glazen vazen gezet. Door niet op elke tafel, kast, vensterbank iets neer te zetten, maar je vaasjes of plantjes bij elkaar te zetten, creëer je rust en een eyecatcher in huis.

Mijn geluksmomentje is om bij de bloemenzaak elke bloem en takje samen te stellen tot een mooi boeket. Wat nog leuker is om naar een pluktuin te gaan, bijvoorbeeld samen met een vriendin, en zelf je bos te plukken. Bij Het Plukreef in Hengelo is dit bijvoorbeeld mogelijk.

Hoe werkt het plukken bij het Plukreef?
Het plukken gaat volledig op basis van zelfbediening. Men komt op het erf waar een tafel staat met daarop snoeischaartjes en handige mandjes om de bloemen in te dragen. Deze kunt u pakken en heerlijk de tuin in wandelen en plukken.

Na de pluk kunt u uw bos bloemen afmeten op dezelfde tafel. Hier kunt u de stelen van de bloemen inleggen en kunt u direct aflezen wat de kosten van uw bos bloemen zijn.
De bloemen kunt u verbinden met elastieken en daarna in kranten rollen. Er staan emmers water voor u klaar waar u de bos even in kan zetten.
Ondertussen kunt u op ons Rustpunt genieten van een kopje koffie/thee of een ijsje.

Een tip:Snij de bloemen niet op dezelfde lengte af, maar kies zorgvuldig per bloem de juiste lengte. Zodat je hoogte verschil en diepte krijgt.

Te weinig tijd om hiernaartoe te rijden? Koop dan een kant en klaar veldboeket. Bij Albert Hein en Lidl zijn deze bossen voor €9,95 te koop. Deze neem je zo mee in je karretje, tijdens de wekelijkse boodschappen.

Veel plezier met je bossie..

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Aanbevolen artikelen