Zomervakantie met gezin

IMG_20160730_140735.jpgToen onze kinderen nog klein waren,vond ik het altijd een hele onderneming om op vakantie te gaan. Buggy’s, luiertassen,eigen dekentjes (want anders sliepen ze niet) en speelgoed, moest in onze Mazda6 gepropt worden.Buiten bepakt en bezakt op weg te gaan, was het ook zoeken naar een geschikte accommodatie voor drie kleintjes: is het veilig,zijn er kinderbedjes, hoeven we niet te ver te lopen …in een woord is het kindvriendelijk?

Nu zijn ze groot en zelfstandig,kunnen ze zichzelf goed vermaken en verzorgen (?) so Whats the problem?!

Toen mijn dochter 16 jaar was,wilde ze naar een jongerencamping op Terschelling. In de verhalen van ervaren moeders kwamen de woorden zuipen, seks,blowen herhaardelijk naar voren.

sta40326

Een opluchting dat we haar niet hebben laten gaan,met het bijbehorende drama.Nu is mijn zoon ook 16 jaar geworden.Ik heb de vraag over de jongerencamping ook gehad,maar zuslief ging in opstand:zij niet,hij niet! De discussie was gesloten.Dat ging goed.

Om iedereen tevreden te stellen is het een hele zoektocht naar een geschikte vakantie met 3 pubers. Is er wifi? Is er wel een mooi zwembad?  Met wie slaap ik op de kamer? Wat gaan we doen daar?

Een camping in Italie was geen succes helaas. Mede door het dragen van een badmuts in het zwembad:schamen. Disneyland Parijs was geweldig,maar in de hete zomer was het wachten in de rij een hel (klagen,hoofdpijn,dorst,zweten), appartement in Riva del Garda was gezellig en sfeervol,maar onze tieners waren snel uitgekeken.Vorig jaar ons laten overhalen om met de hele familie met de bus naar Spanje te gaan.Oma mee,opa mee,oom,tante met de kinderen. Met meer gezinnen is het ook meer vreugde!

Hotel Papi is in Malgrat de Mar is schoon, de bedden zijn heerlijk, de buffetten divers, gezellig in de avonden en strand om de hoek. En niet duur. Barcelona is met de trein een kleinstuk en een retour kost nog geen 7 euro.Wij gaan nar onze bestemming  een firstclass bus van Solmar tours.De stoelen zijn breder en je kan plat liggen in de nacht. De reis naar Spanje viel reuze mee! Maar ook met het vliegtuig is mogelijk.

De kiekjes van vorig jaar:Iedereen ziet er blij uit. Dus.. we hebben weer geboekt voor summer 2017.

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *