Project toilet

Behang is hipper dan ooit, en dat is mede te danken aan de veelzijdigheid. Behang is er tegenwoordig in de mooiste kleuren, met de leukste prints, prachtige dessins en de meest kunstige figuren.

Onze toilet is erg saai. Antraciete tegels op de vloer, waar ik erg tevreden mee ben. Witte tegels aan de wand (tot de helft) en de rest van de wanden zijn oneffen geplamuurd met een soort betonstuc. Een project om aan te pakken dus. Ik heb voor behang gekozen om de oneffen muur weer gezellig en strak te krijgen.

Wat heb ik nodig om te beginnen? Behanglijm kant en klaar (sorry ik ga het niet lastiger maken), trap, behangborstel, lijmkwast, schaar en…behang.

 

 

Bij Karwei heb ik vliesbehang linnen grijs (dessin 50-559) gekocht, met 50 %korting. Ik had maar 1 rol nodig, maar bereken altijd goed hoeveel je nodig hebt. Niets is zo vervelend als je tijdens het behangen erachter komt ,dat je tekort komt. Vind je het omrekenen lastig? Neem dan de hoogte en breedte van de muur op en ga naar de bouwmarkt; zij kunnen je helpen met het juiste aantal meters behang. Vooral belangrijk met patronen.

Thuis heb ik de stukken behang vooraf geknipt. Eerst heb ik een stukje muur opgemeten, daarna heb ik een groter stuk afgeknipt. (10 cm) Ik heb  steeds dat stuk omgevouwen. (net als een harmonica) Zo krijg je stukken behang in dezelfde lengte. Knippen en klaar om te plakken.

Met de blokkwast smeer je de muren in met een laag lijm. Niet te dik, anders komen er bubbels onder het behang. Ook niet te dun, want dan plakt het behang niet goed. Plak het stuk behang op de muur, zorg dat bovenste rand recht geplakt word. Met een schone doek of borstel werk je de bobbels weg. Dit behang is zo makkelijk in gebruik, want plak je verkeerd, dan haal je het er gewoon even af en corrigeert je fout. Aan de onderzijde knip je het restbehang recht af. Klaar is je baan.

Eerlijk gezegd had ik ´meer effect´ verwacht van dit behang. Ik voel de structuur van linnen niet helaas. Ik vind het zeker een verbetering, maar nog te saai. Dat wordt afstijlen dus.

Ik had een idee om wat bordjes te decoreren met ´handlettering´. Ik had dit nog nooit eerder gedaan, maar heb online naar voorbeelden gezocht. Al met al is mijn poging redelijk gelukt. De bordjes heb ik opgehangen aan de muur en het is nu een persoonlijke toilet geworden. Mijn pronkstuk is een canvas afbeelding van Het meisje met de parel.

 

Vanaf nu ga ik elke dag lekker zitten op mijn toilet. Kom een keer langs om proef te zitten!

1489954323471

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *