Niet is zo veranderlijk als..mijn interieur

Ja, ja ik heb het weer in hoor: kriebels. Geen lentekriebels maar metamorfose-kriebels. Ik had alles redelijk rustig ingericht. Veel wit met grijs. Niet teveel accessoires. Ik ben wat delftsblauw toe gaan voegen, door de vaas van mijn schoonvader met een flinke gekleurde bos op tafel te zetten en een kussentje op de bank. Best leuk die print..

 

Ik kreeg opeens zoveel zin in kleur en vrolijkheid! Daarom heb ik gekozen voor eclectisch wonen. De definitie van ‘eclectisch’ uit de van Dale:

ec·lec·tisch(bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)1het beste uitkiezend.

Deze definitie zegt dus al veel. Het is het beste van verschillende stijlen, gemixed in een woonstijl. Dit lijkt alsof ik dus ALLES gewoon lekker neer kan zetten en niet na hoef te denken. Niets is minder waar. Het is een hele uitdaging om de juiste balans te vinden. Gewoon een felle kleur op de muur maakt je interieur niet eclectisch. Er moet juiste balans zijn:

 • kleuren: 1 focuskleur die overal terugkomt. daarnaast een contrastkleur die je subtiel toepast.
 • stijlen: combineer oud met nieuw. Zorg dat de hoeveelheid van verschillende stijlen vertegenwoordigd is. een snufje design, bohemian, klassiek, vintage, modern..
 • functie: denk van te voren na wat je gaat plaatsen en waarvoor je het wilt gebruiken.
 • patronen en materialen: mix rijke stoffen met verschillende prints bijelkaar. Een vintage kleed kan niet ontbreken.

Ik maak er een project van. Langzaam werk ik naar het perfecte resultaat. Begin is er!

Er staan nog een aantal wensen op mijn verlanglijstje die het plaatje compleet maken. Bij eclectisch wonen is het belangrijk om de stijl in het gehele huis door te voeren. En ik vind dat dus he-le-maal geen straf. Laatst zei mijn  nichtje tegen mij, : Shannon wordt Gerritjan nou niet gek van jou? Ik kon alleen maar be-amen dat dat zo was, maar dat hij in een afgestyled, fris en verassend interieur mag wonen. Met mij is het nooit saai 😉

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

1 Reactie

 1. Truus Veenhoven zegt:

  Ziet er weer geweldig uit.
  Goed uitgelegd zodat je zo kan beginnen.
  Ik ken dat gevoel die kriebels om het weer anders te doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *