New York cheesecake

collages

In hartje Arnhem is een geweldig park genaamd Sonsbeekpark. Hierin staat Stadsvilla Sonsbeek. Een heerlijke plek om even uit te rusten na een wandeling door het park.  Hier hebben we voor het eerst de echte New York cheesecake geproefd! Alsof een engeltje op onze tong pieste…wauw! Om dit heerlijke gevoel van smaak weer te laten herleven, wilde ik ook een New York cheescake maken. Ik had een vrije middag en zou me compleet focussen op dit foodproject.

Na een uurtje surfen naar verschillende recepten had ik dit recept gevonden:

onlangs-bijgewerkt30

Zoals je ziet op de foto ben ik glimlachend en vol goede moed mijn eigen NY- cheesecake aan het bereiden.

  1. Eerst de bodem maken van koekruimels en gesmolten bodem.Ik heb voor kokosbiscuits gekozen, om mijn eigen draai eraan te geven. De bodem kan nu in de koelkast.
  2. De rest van de ingredienten bijelkaar roeren tot een smeuige massa
  3. Giet alles op de bodem
  4. Bakken maar! (60 minuten op 130C staat er)

Intussen eerst maar alles opruimen in de keuken,want ik ben een slordige kok/bakker. Na de exacte baktijd mocht ik eindelijk de oven openen. Spannend. Nou, mijn NY-cheesecake was totaal ingestort en er zat een donkere korst op. De smaak was niet smeuïg, de engeltjes waren er niet, zoals de perfecte NY-cheescake die ik geproefd had. Wat was er misgegaan? !Ik heb achteraf tips gekregen, zoals “langer af laten koelen in oven”, “eieren en boter op kamertemperatuur”, of zelfs “bakken in waterbad”(nooit van gehoord).

img_20170216_174500

Maar ondanks de goede tips, heb ik eigenlijk geen puf meer om weer een poging te wagen. Ik rij liever op mijn vrije middag naar Arnhem, om eerst gezellig te wandelen, de Sonsbeekmarkt te bezoeken en dan als beloning de perfecte NY cheescake naar binnen te werken! Misschien zie ik jullie daar..

* In het blogbericht over mijn geliefde Sonsbeek park staan de adresgegevens.

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Aanbevolen artikelen