De buitenkeuken

Vooral deze periode , dat we veel thuis moeten blijven, ben ik ontzettend dankbaar om een tuin te hebben. Een extra voordeel van deze corona-thuisblijf-periode is dat er meer tijd is om in de tuin (en huis) aan het werk te gaan. Dat is de ze afgelopen weken gebeurd; mijn tuin heeft een upgrade gehad. Zoals veel mij kennen, kan ik erg blij worden van kringloopgelukjes en DIY-projecten. Waarom? Omdat het ten eerste geld scheelt, je dingen een tweede leven geeft en je vaak iets unieks maakt of aanschaft. Kicken toch?


De buitenkeuken is zelf gemaakt door mijn man met hulp van mijn kids. Er stond in mijn tuin een soort overkappinkje voor het opslaan van hout. Hier maakten wij eigenlijk weinig gebruik van. Wat doen we er dan mee?
In de garage stond nog steeds onze oude eettafel. Te zwaar om naar de stort te brengen.Deze eettafel paste precies tussen het overkappinkje. De eettafel was de basis voor de buitenkeuken. Ze hebben met hout deze afgewerkt en matwit geschilderd. Klaar was mijn buitenkeuken. Bij Action heb ik wat accessoires in zwart metaal gekocht, de waterkan had ik al in huis (Kwantum) en de elektrische BBQ is ook van Action. Deze werkt perfect en kostte maar €14,95.

De hangstoel

Wat wilde ik al lang zo’n heerlijke hangstoel oftewel Eggchair. Een paar jaar geleden zag ik deze stoel al bij de tuincentra. Ik heb er regelmatig in proef gezeten bij vriendinnen, die hem al in de tuin of woonkamer hadden, of in de winkel zelf. Ik hoopte steeds dat ik het voor mijn verjaardag zou krijgen, maar elk jaar kreeg ik een ander cadeau. Ik ben ook in de winter jarig, dat heeft vast meegespeeld. Daarbij waren de stoelen best prijzig.

Deze week zag ik een hangstoel op marktplaats staan voor 30 euro. helemaal in goede staat en ook nog in de buurt. OPHALEN dus!

Skarpo

De grijze stoelen van kunststof zitten echt heerlijk. We maken er elke ochtend, middag en avond gebruik van om zonnestralen te pakken met een kop koffie.( Ja ik drink 3 mokken per dag..minstens) Ze zijn van Ikea en heten Skarpo. De stoelen kosten €39,99 per stuk en zijn wit, grijs en beige te verkrijgen.

Ondanks deze lastige tijd, ben ik dankbaar dat het zo mooi weer is. En dankbaar voor mijn tuin waar ik echt van geniet!

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Aanbevolen artikelen