GEZONDHEID Uncategorized

Krav Maga

 

Veel avonden en nachten kan ik gewoon niet in slaap komen, vanwege het feit dat mijn kinderen nog laat op pad zijn. Zoals in de weekenden wanneer ze uitgaan. Ze zeggen vaak dat je je meer zorgen maakt bij meisjes dan bij jongens, maar ik heb dat absoluut niet. Mijn zorg is uniseks. Ik zie op het nieuws regelmatig berichten waar mijn maag van omdraait. Ik krijg dat vooral van filmpjes, waar een persoon door een groep jongeren in elkaar wordt geslagen. Vaak worden er flinke trappen tegen het hoofd gegeven, alsof ze  GTA aan het spelen zijn. Het zou je kind maar zijn, die daar ligt..(Of ikzelf ) Al een hele tijd beoefent mijn man Krav Maga. Hij is hier razend enthousiast over en probeert ons gezin ook zover te krijgen. Samen met mijn dochter hebben we dan toch een proefles Krav Maga genomen. Een tante en twee vrienden gingen enthousiast mee.

Eerst een uitleg : Krav Maga is een vecht- en zelfverdedigingssport welke ontwikkeld is in het Israëlisch leger en wereldwijd binnen verschillende sectoren wordt onderwezen. Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld beveiliging , politie, speciale eenheden en het leger. De technieken kenmerken zicht door de logische benadering van gevechtssituaties en zelfverdediging welke gebaseerd zijn op de natuurlijke reflexen van het lichaam. Krav Maga biedt dé oplossing om bestand te kunnen staan tegen vechtpartijen, berovingen en zinloos geweld. Deze trainingsvorm is dan ook niet voor niets ontwikkeld. Veel mensen voelen zich onveilig op straat. Krav Maga is een zelfverdediging dus geen sport, geen regels en geen wedstrijden wel moet de Nederlandse wet ten alle tijden in acht worden genomen.*

Eenmaal aangekomen viel het ons mee dat er niet alleen ‘krachtpatsers’ rondliepen. De aardige instructrice Juliet was juist een tengere jonge vrouw. Dit gaf ons het gevoel van Size doesn’t matter. 

Na een flinke conditietraining, begon de uitleg door de andere instructeur Michael. We moesten tegenover elkaar staan. De een moest de ander wurgen (ja echt) en we leerden welke technieken we moesten toepassen wanneer dit in real life zou gebeuren. Ik met mijn handen om de nek van mijn lieve dochter , zij mij knietjes en vuistslagen geven. Wat hebben we een plezier gehad door gebrek aan conditie en technieken. Maar het belangrijkste; wat hadden we al veel geleerd in 1 les!

Ik hoop dat mijn zoons zich ook aanmelden. Dan slaap ik wel iets beter als ze het weer weekend is. To be continued..

Wil jij ook Krav magalessen volgen? Kijk op Excellent voor meer info.

xcellent-logo-doorzichtig

 

*bron Excellent

 

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20

2 Reacties

  1. Cor zegt:

    Leuk shan als jij straks je zonen wat leert .dan worden ze vanzelf nieuwsgierig

  2. […] Een vriendin was op visite, net op het moment dat mijn zoon binnen kwam na het gevecht op school. Ik wilde actie ondernemen, om te beginnen de school te bellen. Maar ze zei: ‘overleg het eerst met je zoon, want anders verteld hij je nooit meer iets.’ Dit heb ik gedaan en hij zei dat hij het al geregeld had. Ze zijn geen 6 meer maar 16.  Nu moet ik de Gloria verbergen en ze het zelf op laten lossen.  Wat voelde ik me machteloos; het blijven je kinderen hoe jong of oud ze ook zijn..en niemand hoeft aan ze zitten! Oh jaa, ik weet het zeker; mijn kinderen gaan op Krav maga. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *