Consuminderen UITERLIJK

Kledingkast opruimen

Mijn kledingkast was weer een zootje geworden. Snel opgevouwen tops op scheve stapels, jurken die bengelen aan 1 lus aan de hanger (of liggen op de bodem), blousjes binnenste buiten en broeken als een prop ergens achter een stapel verstopt. Maar het ergste: er zit kleding tussen die totaal is uitgelubberd, verf/vetvlekken of waarvan de  kleur veel vager is dan toen ik het in 2005 gekocht had. Opruimen dus! Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd..zeggen ze toch?

Alles lekker gesorteerd en opgevouwen. Dan de stapels scheiden: in de kast of in de zak. Dit proces duurt het langst. Ook is er nog een stapel ‘twijfelgevalletjes”. Deze kleding is net te mooi om in de zak te pleuren. Vaak zijn het miskopen of gekregen items. ‘Misschien nog leuk voor die of voor die?’ Denk ik dan. Weken later ligt de stapel ‘twijfelgevalletjes‘ met een stoflaag nog in de hoek van de kamer, te wachten op een nieuw baasje.

Met een volgeladen auto reed ik naar de Kringloop. Wat voelt het heerlijk opgelucht wanneer de zakken met kleding in de container liggen. Zo missie geslaagd voor vandaag. Zou ik teruggaan naar de auto of toch even een kijkje nemen binnen? Ja ik ging heel even rondkijken, echt heel even hoor..

 

 

Wat voor leuks zie ik daar hangen? Een gestreepte top met een rood accentje op de rug en een knalrode top met rits voor maar €1,95 per stuk. Volgens mij zocht ik dat net. (of had ik zulke tops nou net weggedaan??) Meenemen dus! Leuk met een jeans en vintage tasje. Deze tasjes zijn ook te koop bij de kringloop. Het tasje (op de foto) is erg belangrijk voor mij; het is van mijn oma Moesje geweest. Volgens mij, kregen al mijn nichten een tasje van mijn oma toen ze was overleden. Bijzonder toch? Plus het maakt ook nog mijn outfits af; krijg regelmatig een compliment over mijn schattige tasje..De hoed had ik al,maar durf ik helaas niet op. Daar baal ik van, want oooh wat is ie leuk!

 

Ik denk dat ik binnenkort weer een kijkje ga nemen bij de kringloop.  Er is immers weer ruimte in mijn kledingkast..

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *