Uit de kinderfeestjes nr.1

Wat ben ik blij dat ik ‘uit de kinderfeestjes’ ben.  Afgelopen zondag weer gieren om de Luizenmoeder met het thema kinderfeestje.  Zo herkenbaar natuurlijk. Je gunt je kind het leukste en gezelligste feestje van de hele wereld. Maar het is een zware kluif als ik eerlijk mag zeggen.  Creatieve ideeën hebben, mag niet teveel geld kosten, niet te druk, zo min mogelijk troep,wie nodig je uit?

Een van mijn kinderen is in januari jarig. Wat betekende dat het geen weer was om buiten te vieren. Op zoek naar alternatieven dus. Zo kom je bij gebrek aan creativiteit uit bij zwemmen  of  een bezoek aan een  kinderspeelparadijs. Al hadden de kinderen een zwemdiploma, ik vond het toch een hele verantwoording  om met een groep jongens te gaan zwemmen. Twee extra ouders mee was wel handig, maar wie wilde er mee? (krekels)

Het kinderspeelparadijs.

Het kinderspeelparadijs was een betere optie. Omdat mijn man op de dag van het feestje altijd toevallig een belangrijke vergadering had, ging mijn moeder mee. Met 2 auto’s vol opgetogen jongens naar Dolle Pret het kinderspeelparadijs in Almelo. De verjaardagstafel stond al klaar. Deze was leuk versierd, met ballonnen. De ballonnen werden door de jongens gelijk alle kanten opgeslagen en getrapt. Om de jongens nog drukker te maken, stonden er grote kannen ranja op tafel. Na het uitpakken van de cadeautjes, stormden ze de zaal in. Zo even rust.Even koffie.Dat dacht ik tenminste. ‘Mijn’ jongensgroep kreeg het aan de stok met een andere jongensgroep. Ze duwden elkaar van het springkasteel af en erg lelijke woorden vlogen er rond.  Toen ik ernaartoe liep, zag ik voor mijn neus dat een jongen van de ander groep, een van ‘mijn jongens’  een trap gaf,  dat hij van boven naar beneden viel. Zijn rug zat vol met striemen en blauwe plekken. Hoe ga ik dat uitleggen aan zijn moeder, ging er door mijn hoofd.

Oh maar dat pik ik niet: ik pak dat ettertje in de kraag! Hij ging er gauw vandoor. Mijn moeder rende achter het ettertje aan en ik wachtte hem op  aan de andere kant van het speelkasteel. (net als echte politie agenten) Natuurlijk hadden de moeders van het andere groepje ons tafereel al gezien en kwamen verhaal halen. Zij boos,  ik nog bozer, mijn moeder boos en kinderen waren gewoon hun patat aan het eten. Dolle pret bij Dolle pret.

 

Speeltuin

Mijn andere zoon is in maart jarig, dus dan is het meestal redelijk weer. Om wat creatiever te zijn,  gingen we naar een  speeltuin die ook nog eens gratis was. Goedkoop en buiten, de perfecte combinatie.  Op de heenweg reden we weer met 2 auto’s vol kinderen in verjaardagsstemming=druk. Ik reed achter de andere auto. De ramen waren open. Ik zag een kinderhand eruit steken, daarna had de hand zijn hoodie vast. Hij wapperde en wapperde als een vlag. Een minuut later vloog de hoodie voor mijn raam weg..Hoe ga ik dat uitleggen aan zijn moeder ging er weer door mijn hoofd. Maar eerlijk gezegd had ik geen zin om te stoppen en mijn leven te wagen voor een hoodie van H&M, die midden op een drukke straat lag. Bij de speeltuin was het heerlijk. De kinderen vermaakten zich prima, vooral in het draaimolentje. Zo’n kleine, die erg hard gaat.

 

We hoorden ze lachen, maar na een uurtje niet meer. De jongens waren kotsmisselijk. In de auto naar huis moest ik de plastic zakken bij de hand houden, voor het geval ze zouden overgeven. Thuis had ik als gezellige afsluiter heerlijke broodjes hamburgers voor ze gemaakt. Maar aan de tafel zaten kreunende, misselijke jongens die geen hap door hun keel konden krijgen. Hoe leg ik dat uit aan hun moeders, ging er door mijn hoofd.

sporthalfeestje

Andere feestjes waren gezellig, maar liepen ook nooit zoals ik me had voorgesteld. Ik kan hier nog vele blogs over schrijven. Denk aan het techniekmuseum HEIM, zaalvoetbal met echte gymleraar, puzzeltocht door de wijk, servies beschilderen, slaapfeestjes, waterfeestje in de tuin, bioscoopfeestje, en lasergamen.

TO BE CONTINUED!

cropped-cropped-Collage-2017-03-19-21_11_45-1.jpg
Ik ben het!

 

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *