iedereen kent wel een cactus

Ik, als hooggevoelig persoon, loop al jaren tegen een aantal dingen aan. Ik zal mijn hooggevoeligheid in een andere blog toelichten. (HSP is niet zo zwevend als het lijkt) Een van de dingen waar ik tegenaan loop is dat ik erg slecht tegen kritiek kan. Ik wordt niet boos, maar het raakt mij ontzettend. Zo erg dat ik vaak aan mijzelf ga twijfelen en soms zelfs afhaak met waar ik mee bezig ben. Mensen die erg direct zijn, daar moet ik ook erg aan wennen. Weet ik eenmaal dat ze om mij geven, dan kan ik die eerlijkheid accepteren en zelfs omarmen. Maar het liefste vermijd ik mensen die altijd een sterke mening hebben en dit ongevraagd delen. Ik sta helaas niet zo sterk in mijn schoenen. Confrontaties: Jak! Discussies:Bah! Maar ik bewonder mensen met een sterke eigen mening wel. Mits ze eerlijk zijn en het echt opbouwende kritiek is.

Wie ik absoluut niet bewonder zijn ‘Cactussen’. ‘Cactussen’ zijn mensen, die altijd steken onder water geven. Ze lijken hip, mooi, gezellig, maar prikken je zo. Zij maken een leuke opmerking, maar bedoelen er iets anders mee. Een Cactus haalt een ander naar beneden, om zichzelf beter te voelen. Alsof je een mooi ingepakt cadeau krijgt, maar eenmaal uitgepakt is het een zo’n bokshandschoen die je een klap geeft.

CollageMaker_20170514_181918419
Deze cactussen zijn wel geweldig: tijdelijk te koop bij Albert Hein €9,95

Ik ken meerdere CactussenZij nemen een versgebakken cake mee naar jouw feestje ‘want jouw baksels zijn vaak zo droog” of een nieuw shirtje’ want je leek in die andere zo dik’  Eigenlijk kent iedereen wel iemand die zo is. Afgelopen week had ik er nog met 1 te maken. Maar hoe ga ik ermee om? Ik probeer altijd te bedenken dat een Cactus jaloers is op wie jij bent of wat jij doet. Maar eerlijk gezegd stelt mij dit maar even gerust. Ik ga me dan weer afvragen of mijn baksels echt zo droog zijn en moet in vervolg maar gewoon bij de bakker halen? Of ja dat er misschien paar kilo af moet? Ik heb dan bevestiging nodig van anderen die wel in mij geloven. Mensen die tegen mij zeggen, ja wat een trut dat ze dat tegen je durft te zeggen. Want bij een Cactus-opmerking proef ik sterk een nare nasmaak, maar kan vaak niet de vinger er niet helemaal op leggen.

20170512_174522Door de jaren heen heb ik er een aantal gekend, Cactussen. Ik hou ze graag op afstand en kom ik er toch eentje tegen, die mij een bokshandschoen cadeau geeft, dan heb ik gelukkig liefhebbende mensen om mij heen die de pleisters plakken op mijn onzekerheid..

cropped-1489954323471.jpg

 

 

 

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

1 Reactie

  1. […] mensen buiten mijn binnenste cirkel komt kritiek hard aan. Het raakt me echt. (lees mijn blog over de Cactus) Ik probeer er al jaren goed mee om te gaan. Toch wil ik wel even iets kwijt hierover: Ik als […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *