Hoe ik mijn verjaardag heb gevierd.

Vorig jaar heb ik mijn verjaardag niet gevierd. Ik werd 40 jaar, wat eigenlijk wel een mijlpaal was. We waren de dag voor mijn verjaardag verhuisd, ik had mijn examen interieurstyling net afgerond en ik was KAPOT! Ik heb de hele dag op de bank gelegen onder een deken. In de avond ben ik door 2 lieve vriendinnen  meegenomen om te borrelen. Om 21.30 uur vielen vielen mijn ogen dicht. Einde verjaardag.

Dit jaar heb ik mijn verjaardag wel gevierd. Op 7 december werd ik 41 jaar.We zijn met ons gezin uiteten geweest. Hier in Hengelo zit een restaurant Ugarit genaamd. Hier kan je een 3 gangenkeuzemenu voor €15,99 krijgen. ideaal voor gezinnen. Je start met mazza. Mazza is de benaming voor kleine gerechtjes afkomstig uit de mediterrane keuken. Je kunt ze vergelijken met tapashapjes. De keuze uit het hoofdgerecht is erg divers. Ik heb gekozen voor gegrilde zalm. Baklava met ijs kregen we toe. Natuurlijk zijn er ook andere desserts mogelijk. We hebben genoten: een aanrader.

Op 7 december heb ik een aantal vriendinnen uitgenodigd voor een tapasavond. Ik vind het leuk om hapjes te maken en receptjes uit te proberen. Naast de standaard tapas als olijfjes had ik enkele top-receptjes. Deze waren snel op.

 

Mijn nichtje was een tijd geleden jarig. Ze stuurde een appje met een uitnodiging voor haar verjaardag en dat ze geen cadeau wilde. HUH?! Zou ze bedoelen, dat ze geen cadeau maar een envelopje wilde? Dit heb ik wel even gecheckt. Ze bleef bij haar standpunt: Ik wil niets hebben. Om zonder iets mee te brengen haar verjaardagstaart op te eten, kon voor mij echt niet. Ik heb spelt-pepernoten gekocht  en dit feestelijk ingepakt.

In tegenstelling tot mijn nichtje ben ik gek op cadeaus. Wanneer mensen vragen ‘heb je nog wensn?’Zeg ik vaak uit beleefdheid ‘Ah hoeft niet’. Stiekem denk ik dan aan dat te gekke kussenhoesje, de blauwe koffiemok of de geurkaarsen van Bolsius.

Dit jaar ben ik ontzettend verwend. Naast Ikea-cadeaukaarten, kerstdecoraties en geweldige shawls kreeg ik nog veel meer..

Ik heb me heel erg jarig gevoeld, door de liefde, de cadeaus en alle gezelligheid. Nu ik mijn 41ste heb geproefd, ga ik zeker mijn 42ste verjaardag vieren. Kom je ook?

 

 

 

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *