High tea, high tones

Wat was ze verrast! Omdat mijn dochter 18 jaar is geworden hebben mijn moeder en ik een verassingsfeestje georganiseerd: een high tea bij restaurant de Stiftschuur in Weerselo. Enkele vriendinnen van mijn dochter en nichtjes en tantes en overgrootmoeder werden uitgenodigd. Totaal 20 vrouwen, leuk! We hebben het tot het einde geheim gehouden, wat de verassing nog leuker maakte.

Iedereen was al bij de locatie,waarna ik met mijn dochter enkele minuten later zou arriveren. Maar oh nee de navigatie herkende het adres niet! Rondjes rijden met zweet onder de oksels en in mijn handpalmen hoopte ik op een bord met de naam van het restaurant. Het zou toch belachelijk zijn als ik, die zelf de locatie had uitgekozen, het niet kan vinden? Uiteindelijk zagen we een bord met de richting naar het restaurant.
Wat een geweldige locatie. Het leek net een sprookjesachtige binnenplaats (zoals de Efteling) Binnen in de Stiftschuur begonnen de tantes, nichtjes en aanhang al te zingen voor de jarige. Een nachtmerrie voor mijn dochter ( ze vind het ongemakkelijk) maar ook voor de andere dinerende Onlangs bijgewerkt31 zakenmannen, die ssst! riepen. Ja want wie mijn familie kent: druk,luid,chaos, gillen, gieren en dat in hoge tonen.

Op de tafel stond een mix&match van het schattigste serviesgoed waaronder theepotten vol verse thee.We startten met een verse tomaten soep, lekker heet opgediend. Daarna een pasteitje met ragout.(ook weer verrukkelijk vers) Na deze gang werden de etageres op tafel gezet met scones, muffins, zandkoekjes,brownies en creme brullee. Maar ook schaaltjes met hartige hapjes, zoals wraps met kip, vis en sandwiches met forel, brie, blauwaderkaas,tonijn ontbraken niet.  Alles vers!

Veel complimenten gingen er over de tafel. [Tante A]” Ben je afgevallen? “[nichtje B] “Nee absoluut niet kijk maar” al knijpend in een vetrol bij haar buik. [nichtje C] “OMG wat een gave jas heb je! “[ tante D] Aah dit oude ding? Gekocht toen bij boetiekje blablabla voor nog geen tientje. [ tante E]  Is je haar gegroeid, superlang al? [Tante F] Nee hoor, zo lelijk dit kapsel! Tja complimenten ontvangen is een lastig iets in de familie. Ook ik betrap mezelf erop dat ik me vrijwel altijd excuseer wanneer iemand iets leuks zegt..zit in de genen sorry.

Tussendoor werden er heel veel foto’s van elkaar gemaakt , waarna de tantes/nichtjes dan weer  AAAH BAH! riepen. Er flink (uit) gelachen werd, de foto’s verwijderd  en opnieuw werden gemaakt. En weer door het restaurant een kreet van AAAH GATSIE!, weer hard (uit)gelachen, weer verwijderd en weer opnieuw geposeerd. De avond was gevuld met  gezellig kletsen, lekker eten en luid lachen. De gastvrouw van het restaurant zei na die tijd nog : ik heb nog nooit zo vaak Doehoeoeoeoeiiii en Ajuuuuhhhhhh gehoord (en dan op een hele hoge toon)

Hieronder enkele foto’s van de avond.

Ook een heerlijk uitje zoals wij? Dan is restaurant de Stiftschuur een aanrader. Je kunt er naast de high tea ook lekker eten en borrelen. (nip&dip) De locatie is zo sfeervol, het eten is vers (en lekker) en de bediening vriendelijk.

Het Stift 13, 7595 LE, Weerselo

 1489954323471

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *