Het washok

Bijna alle ruimtes in ons nieuwe huis zijn opgeknapt. Op enkele na, maar daar is de basis prima; licht en netjes afgewerkt door de vorige bewoners. Toch is 1 ruimte een doorn in het oog, namelijk ons washok. Het washok is een klein gangetje van de keuken naar de slaapkamer van mijn zoon. Het is klein en voelt krap. Iedereen zet er spullen neer, waar men geen raad mee weet: lege flessen, plasticzakken, de voetbaltassen en apparaten die nauwelijks in gebruik zijn. Ook de wasmanden staan er, met de vuile was er vaker naast dan in. Dit komt doordat de kinderen de vuile kleding richting de wasmand gooien, in de hoop dat het erin valt (niet dus) en omdat de was na elke voetbaltraining zo veel is, dat het er gewoon niet meer inpast.

Wanneer de deur van de keuken opstaat kijk je tegen dit aan: een washok annex rommelhok.(zie foto)Regelmatig hebben we het erover gehad om het op te knappen. Mijn man had een tekening gemaakt met een mooi idee en alle maten er netjes bij geschreven, maar er kwam geen poging tot actie..:(

Tot vorige week ;de wasmachine maakte een ontzettend hard geluid. Helaas..een deuk in de trommel, die niet meer vervangen kon worden. We moesten een nieuwe kopen. Onze wasmachine draait zeker 2x  per dag met voetballende zoons, een dochter die zich een paar keer per dag omkleedt en 5 mensen die elke dag douchen met verse handdoeken. Het is een sterke ouderwetse Miele geworden. Altijd een rot-uitgave. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel toch? Waarom knappen we het was/rommelhok niet gelijk op? We moesten toch op onze nieuwe wasmachine wachten. Nu is de ruimte even leeg..Hij kwam in actie! Yesss.

De muren zijn wit gebleven, maar mijn handen jeuken om de achterwand concrete grey te verven. Deze pot muurverf heb ik nog staan in de garage. Dus dat komt nog. Voor nu is dit prima.

We hebben gekozen voor vinyl op de vloer, omdat het toch een vochtige ruimte is. Bij Carpetland vonden we deze vloer retrochic Lisbon. Deze kost €14,90 per m2. Groots resultaat voor weinig.

 

 

De metalen draadmanden heb ik een keer bij kwantum gekocht en de metalen medicijndoos bij Hema.

 

Een wit meubelpaneel van Ikea (LACK) hebben we bevestigd op de lelijke beukenplank. Hierdoor geeft het een ruimer aanzicht en is er meer werkruimte. Een wit gordijntje eronder om de wasmanden weg te werken, oogt ook rustiger. Ik was aan het twijfelen om mooie wasmanden te kopen, maar ons gezin heeft ZOVEEL wasgoed, dat de manden vaak uitpuilen met kleding, wat ook weer onrustig oogt. Daarbij gooien mijn kinderen regelmatig de vuile sokken naast de manden.

Ik ben blij met het resultaat en ik kan nu rustig de deur van de keuken openlaten

cropped-cropped-Collage-2017-03-19-21_11_45-1.jpg
Over SDLifestyle

 

 

 

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

2 Reacties

  1. Diane zegt:

    Dat is mooi geworden Shannon

  2. Silvia Pattipeilohy zegt:

    Wat een plaatje! Daar zou je wel altijd was blijven draaien Maar het ziet er super netjes en strak uit ! En mooi vinyl op de vloer …. je kan ook voor weinig iets moois krijgen! En je Miele is duur maar gaat wel langer mee Pfff heb net Miele stoomoven met alles erin aangeschaft … rib uit je lijf maar ik ga ervan genieten met al die functies ….. even goed de instructies bestuderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *