De woonboulevard met Pasen

Oh wat lachen we er altijd om, ‘die mensen’ die niks te doen hebben op 2de Paasdag en maar gaan rondslenteren op de woonboulevards. Waarom ga je juist op zo’n drukke dag meubels te kijken, terwijl de meeste meubelzaken 7 dagen per week open zijn! Waarom rondslenteren met 100-en zwetende mensen langs de ingerichte woonkamertjes, rondjes rijdend op zoek naar een parkeerplekje (daar gaat er een weg!!! ahh te laat..) en kilometers lange rijen voor de kassa’s. Belachelijk toch?

IKEA3-1200x730_0

Ook deze tweede Paasdag was het weer superdruk, maar was ik ook een van die mensen die naar de woonboulevard ging. (ja ikke) Ik was op weg naar Ikea voor een oorstoel en hoes voor mijn KIVIK. Ja waarom ik juist ook 1 van ‘die mensen’ was, zal ik verklaren. Mijn man is iemand die lang nadenkt over een aankoop. Hij kijkt, hij berekend, hij kijkt weer, hij bedenkt of het praktisch is en kijkt weer, dan wacht hij. Ik ben zo het tegenovergestelde; ik kijk overal, ik kijk niet naar de prijs, ik heb het huis in gedachten al ingericht (met nieuwe accessoires en al) en wil het NU.  Toen hij zei ‘nou zullen we maar aanschaffen dan?’ Twijfelde ik geen moment. Het was tweede Paasdag, ik zou moeten lijden, maar deze kans pakte ik dan ook. Hij vroeg nog om mee te gaan, maar ik was bang, dat hij zich ter plekke zou bedenken en het dan weer bij ‘kijken’ bleef. Hoppa, in de auto op naar IKea.

Waarom Ikea? Er zijn genoeg andere leuke woonzaken toch? (zoals van Gils waar je gewerkt hebt bijvoorbeeld) Ja klopt, maar bij Ikea kan je het tegelijk meenemen! De rest was 10 weken wachten, dat wil ik niet.

 

Parkeren

Voordat ik het woonplein opreed, stond er al een hele rits auto’s, heel langzaam rijden achterelkaar. Na een aantal rondjes rijden vond ik gelukkig (helemaal) achterin een parkeerplek. Geen idee hoe ik een fauteuil daarheen kon krijgen, maar dat was van  latere zorg.

De bankenafdeling

Binnen was het zoals verwacht druk; ouders in de rij voor Smalland, en de roltrap naarboven stond vol. Op naar de afdeling banken en fauteuils. Ik wist precies wat ik moest hebben en waar het stond (want tja we waren al twee keer wezen kijken). Ik had de hoes gevonden, de ‘Borred’. Hier moest ik een bon voor laten maken, want ze liggen niet in een bak. Dus nu op zoek naar verkoper in een geel shirt..Ahaa daar stond er eentje! Verder nergens een geel shirt. Hij was nog andere klanten aan het helpen, wachten..Eindelijk was ik aan de beurt. Hij zou een bon uitprinten, zodat ik de hoes op kon halen bij de afhaalbalie. Printer kapot! Ogenblikje mevrouw en weer wachten…Inmiddels had ik de bon ontvangen en moest ik eerst de stoel uit het zelfbedieningsmagazijn halen. Gang 8, vak 16. Helaas moet je door de hele Ikea lopen om daar te komen. Manoevrerend langs keukens, pannensets, zwetende mensen en kinderwagens die het pad blokkeerden was ik er bijna.

Het zelfbedieningsmagazijn.

De naam zegt het al, het is zelfbediening. Ik moest bij gang 8 vak 16 zijn. Met een grote kar liep ik erheen. En ja, daar stond de stoel, in een megadoos. Oke zelfbediening dus, wat nu?  Steeds als ik de doos erop wilde duwen, schoot de kar naar achteren. Grrrrr! Ik heb na een kwartier gelukkig de doos op de kar gekregen. Op naar de kassa.

De kassa

Toen bijna bij een van de kassa’s kwam, zag ik de rijen al. Ik  keek vluchtig welke rij het kortste is van allemaal, maar ook wat de mensen in hun kar hadden (slim). Ik had de  perfecte rij gespot, en reed erheen en toen zag ik ze al : het stelletje die net nog aan het snuffelen waren bij de koopjeshoek, wilde plots ook in mijn perfecte rij gaan staan, en er eerder zijn dan ik. Racen dus! Ik won en gaf een glimlachje terug. Ja sorry hoor, ik had 1 doos en een bon, zij allemaal vaasjes en kussens. Ik rekende alles af, maar moest weer naar een volgende balie om daar de hoes op te halen. Wachtten dus.

hoe-kies-je-de-snelste-rij-bij-de-kassa
Woooow druk! tijd voor de kassa-rij-tactiek…

Afhaalbalie

Op weg naar deze balie,merk ik dat mijn kar mank is. Ik denk opgelopen door de racewedstrijd naar de kassa..Oooh jakkes daar heb ik echt een hekel aan;een manke kar. Eerst maar even zitten en (weer) wachten op mijn nummertje. Eindelijk na een hele tijd, had ik alles compleet! Nu de volgende uitdaging: inpakken en wegwezen.

20170417_122116
Je ziet mijn gezicht; ik was nummer 110330610

Laden

Nu de uitdaging, die ik de hele tijd had geblokt: hoe krijg ik het alleen in de auto? De auto stond erg ver, mijn kar was manker dan ooit, de doos te zwaar en ik had geen idee hoe we bij onze nieuwe auto de banken plat kunnen. Toch de oude truc uit de doos; ring af, en een man vragen mij te helpen. (grapje) Gelukkig belde mijn dochter net dat ze naar Ikea ging met een vriend om te lunchen. Ik kon zo de auto ophalen, parkeren bij de inlaadplek, de vriend tilde de doos en kreeg de banken plat.

17952661_1094080774029940_6692179344854333158_n

Ben erg blij met het resultaat…de accessoires komen nog;) Maar die haal ik op een van de andere dagen..dit nooit meer!

1489954323471

 

 

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *