MIJZELF

Gezellig kletsen? Not!

Jaren geleden kwam ik een oude kennis tegen Ze is erg sympathiek, maar ze kletste altijd alleen over zichzelf. Ze begon ook tegelijk over haar promotie op het werk. Ik was in die tijd met pijn in mijn hart  gestopt met mijn ontwerpbedrijf Hannah Design en zat zelf ook in zak en as. Ik luisterde en luisterde en toen trok ik het niet meer. Ik riep: en met mij gaat het goed ! het flapte er zo uit..ai.

Een paar dagen terug kwam ik in een situatie waar ik met een groep moeders stond te wachten. Ik had ze een tijdje niet gesproken. Ik begon maar te kletsen om de tijd te doden. We stonden toch samen en moesten toch wachten. Je kan dan een aantal dingen doen, zoals je mobiel pakken en lekker op Pinterest rondsnuffelen of een appje sturen naar een vriendin die aan het werk is, of stil om je heen kijken (wat vaak ongemakkelijk is) of lekker even kletsen met de ander. Het laatste leek mij de beste keuze.

Ik vroeg geïnteresseerd aan moeder 1 hoe het met haar studie ging. Ik wist dat ze een jaar geleden was begonnen aan een nieuwe studie. Ze begon te vertellen over hoe zwaar, maar leuk het was . In combinatie met de kinderen en de projecten die ze moest doen. Ik luisterde aandachtig naar haar verhaal, want ik heb ook een studie van een jaar gedaan met gezin, werk en verhuizing erbij. Na haar verhaal viel het stil. Je mag ook mij iets vragen hoor? dacht ik.

Op naar moeder 2. Hoe is het met je kinderen? Vroeg ik geïnteresseerd.  Ook zij begon te vertellen over haar schoolgaande kinderen en hun hobby’s. Ik luisterde weer aandachtig, want tja ik heb ook kinderen die naar school gaan en leuke hobby’s hebben. Maar na  dit antwoord, weer niks. Geen interesse in mij, geen vraag waar mijn kinderen naar school gaan, wat zij leuk vinden om te doen, hoe ze heten. Alleen maar stilte. Moeder 3 hetzelfde. Ik stelde vraag , na vraag, na vraag. Er werd netjes geantwoord, maar niemand vroeg iets aan mij. Geen interesse..

 

Ik was gewoon de interviewer!

Toen ik door mijn vragen heen was, na alle onderwerpen te hebben aangesneden van vakantie tot eetgewoontes, viel het stil en werd het ongemakkelijk. Moeder 3 zei snel ; ik ga even daar staan hoor. Ik pakte maar snel mijn mobiel om een vriendin te appen die op haar werk was en om op Pinterest te kijken.

Toen ze wegliep schreeuwde ik in mijn hoofd : EN MET MIJ GAAT HET GOED!

cropped-cropped-Collage-2017-03-19-21_11_45-1.jpg
Ik ben het!

 

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *