Emotie eten

IMG_7322

Ik ben een paar dagen verder met mijn shake-dieet. Eerlijk gezegd valt het vies tegen! De shakes zelf smaken goed: wanneer je goed schud, smaakt het ook echt naar een milkshake, alleen iets minder zoet. De eerste dag dat ik een shake dronk, ter vervanging voor de avondmaaltijd, kreeg ik vreselijke krampen. Ik kon niet lopen of gewoon rechtzitten. Mijn darmen deden salto’s en het leek alsof ik op het punt stond te bevallen. Dit kon toch niet gezond zijn?! Manlief keek op de verpakking, en er stond Verplicht met 2 liter water drinken per dag. Ai! dat zou de boosdoener kunnen zijn; had die dag 2 thee, een glas bitter lemon en 1 koffie gehad. Ik let nooit op wat ik drink door de dag heen. Ik neem de tijd niet, wanneer ik druk ben met werk of geconcentreerd in een serie zit. Ja, 2 liter water gaan we vanaf nu drinken, want opnieuw weeën wilde ik absoluut niet.

De dagen die volgden gingen prima. Tot ik een beetje gestressed werd over verschillende zaken, zoals bijvoorbeeld het vertrek van onze dochter naar Tenerife. Ik begon met emotie-eten..

Bij emotie-eten denken mensen vaak aan personen in huispak op de bank met een *nest op hun hoofd (* plukken haar, die door slapen gevormd zijn als vogelnest), hele zakken chips met dipsaus naar binnen werken, met als toetje 8 repen Mars en dit wegspoelen met 1 liter Coca cola.

lekker bakken! alleen al om de geur..oke ook om de smaak

 

Mijn emotie eten is anders. Wanneer ik stress heb, neigt alles in mij naar ‘gezelligheid’ in huis. Dat betekent iets bakken, zodat de heerlijke geur van verse cake of appeltaart door het huis fladddert. Dat betekent hapjes op tafel in leuke schaaltjes, zoals blokjes kaas, olijfjes en serranoham. Dat betekent ook lekker lunchen bij van der Valk (mijn favoriet) samen met manlief. Dit soort emotie-eten zorgt ervoor dat ik nog geen gram ben afgevallen en mijn taille nog steeds zoek is. Maar ik bekijk het van de positieve kant: Was ik niet gaan shaken, dan was ik nog dikker geworden. Nu blijf ik in balans…

Naast emotie eten heb ik ook last van emotie shoppen. Ik moet eerlijk opbiechten dat ik mijn challenge heb verloren (lees welke challenge ,in blogpost the Challenge).  Ik heb kleding gekocht voor een sollicitatiegesprek en ik heb mij uitgeleefd in een boetiek waar alles (ja werkelijk alles) 10 euro kostte. Sorry no sorry..

 

cropped-cropped-Collage-2017-03-19-21_11_45-1.jpg

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *