Doe je ook mee met de ‘foodtrends’?

food

Elke vrouw is bezig met haar gewicht. De één wat vaker dan de ander, maar elke vrouw komt op een punt (leeftijd) dat haar lichaam veranderd. Ik ben ook op een punt dat mijn lichaam veranderd. Gelukkig heb ik nooit veel moeite hoeven te doen om op gewicht te blijven. Een weekje rustig aan doen of een paar keer blokje om rennen was voldoende. (zit in mijn genen) Toen ik 40+ werd, bleek dat ik toch wat moeite had met dagelijks happies & tappies op tafel of een croissantje met een romige chai tea latte als lunch. Gezond eten, meer bewegen en balans is belangrijk. Maar eerlijk is eerlijk, ik vind echt dat we daar in doorslaan.

De foodtrends vliegen je om de oren, met de bijpassende foto’s en recepten erbij. De een zweert bij vegan ,de ander eet alleen maar koolhydraat-arm, heel christelijk Nederland is in de ban van het ‘Daniel vasten‘ , een ander roept : suiker is de nieuwe cocaïne, de ander gaat aan de shakes (hier ben ik ook schuldig aan) en weer iemand hoor je over het South beach-dieet. Toen ik aan het lezen was over  een gezonde levensstijl kwam ik op een website die puur eten vertegenwoordigt. De website zag er  aantrekkelijk, duidelijk en overzichtelijk uit. Tijdens het lezen van de artikelen over kikkererwten-snacks en  pizza met bloemkoolbodem, popt er een reclamebanner op van Domino’s Pizza! Huh? Waar gaat je aandacht dan naartoe? Naar de pizza met een bloemkoolbodem of de rijkbelegde, kazige pizza? Ik weet het wel..(zeg je de pizza met bloemkoolbodem dan lieg je als je barst!)

Waarom maken we ons gek met deze neppizza’s? Want een pizza met bloemkoolbodem kan je toch geen echte pizza noemen? Noem het ‘geplette bloemkool met topping’. Net zoals je de courgette pasta, geen echte pasta is. Noem het ‘sliertjes courgette’. Of kinderen die glutenvrije, droge, havermout-muffins trakteren op school..doe dan een mandarijntje. (Of zit hier ook weer bepaalde suikers in die niet oké zijn?)

Ik heb wel respect voor de mensen die ook daadwerkelijk deze gezonde levensstijl volhouden. Dat het ook daadwerkelijk een levensstijl is. Die dagelijks advocado’s, lijnzaad en hummus eten. Maar voor de meeste mensen is het een trend, die weer overwaait.

Mijn onprofessionele mening over een gezonde levensstijl? Eet met mate, beweeg veel, lach veel, neem genoeg rust en laat de echte pizza en muffins iets vaker staan. Dat lijkt mij makkelijker dan een bloemkool te koken, te vermalen en van de pulp een bodem van te maken. Nou ja makkelijker? Ben nog nergens aan begonnen..

 

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *