Droogbloemen inlijsten

CollageMaker_20171009_115943511

Ik ben gek op groen in huis. Ook het wekelijkse boeket op tafel (gewoon van de Appie of markt) maakt mij blij. Helaas kan ik niet lang genieten van al dit moois, omdat ik geen groene vingers heb. Alles gaat dood..Om toch lang te kunnen genieten, is dit project ideaal. De bijna uitgebloeide bloemen uit je vaas, laat je drogen en inlijsten tot een kunstwerkje.

Inspiratiefoto:Bloemenprint van Anne ten Donkelaar

Benodigdheden

  • (Droog)bloemen of pluimen
  • Fotolijst
  • vloeipapier
  • tape
  • krant
  • Dik boek of bloemenpers

Stap 1

Open je dikke boek en leg er een krantenpapier en vloeipapier op. Plak ze vast met een stukje tape zodat ze niet verschuiven. Verspreid je bloemen op het papier. Belangrijk is dat om elke laag bloemen, een stuk vloeipapier zit. Doe je boek dicht. Ik heb er nog extra boeken opgelegd voor de zwaarte. Nu is het geduldig wachten..(ik heb wel gespiekt soms)

Stap 2

Wanneer de bloemen droog genoeg zijn, kun je beginnen. Er zijn verschillende mogelijkheden qua lijst. je kunt kiezen uit een lijst met witte achtergrond, waar je de bloemen opplakt met iets lijm. Maarje kunt ze ook plaatse in een lijst met beide zijden glas. Wat ik heb gedaan is een basic lijst van bij Ikea gekocht. het karton en passe partout heb ik verwijderd. Ik hield dus alleen het glas over. Op het glas heb ik een mooie collage van bloemen gemaakt. Uit een oude lijst met dezelfde afmeting heb ik de glasplaat gebruikt om deze op de collage te plaatsen en vast te zetten.

Inspiratiefoto:de Stylebox

De bloemen kunnen op verschillende manieren gestyled worden, zoals een soort boeket of los verdeeld over het oppervlak.

Tip: geen fan van bloemen? Gebruik veren of groene grote bladeren omin te lijsten.

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Aanbevolen artikelen