Wat doet mama als ze een paar dagen alleen thuis is?

De afgelopen dagen was Gerrit Jan met onze jongste zoon Boaz een paar dagen naar Menorca. Boaz mocht met zijn elftal FC Twente onder 15, meedoen aan een toernooi op dit zonnige eiland. Natuurlijk miste ik ze, maar er zaten ook wat voordelen aan een paar dagen alleen thuis zijn. Nou ja ik was niet helemaal alleen thuis: Mijn andere twee kinderen waren er ook nog. Toch hebben zij een leeftijd dat ze weinig nog aanwezig zijn door hun werk, school, vriendin en andere sociale verplichtingen.

IMG_7675

Dag 1: Ik stond al om 9.00 uur voor de winkel om verf en toebehoren te halen voor mijn klusproject:het restylen van de slaapkamer. Wanneer Gerrit jan op reis is, begin ik altijd aan een klusproject. Toen ik alles binnen had, ben ik direct gaan schilderen. In de avond ben ik met een tosti op de bank gaan hangen. Lekker netflixen..

Dag 2: Ik ben op weg gegaan om de woonaccessoires te kopen. Planten heb ik bij het tuincentra gekocht. Hier zag ik mijn nichtje Marijke met haar kroost. We hebben lekker in het tuinrestaurant gekletst. S’Avonds weer een makkelijke maaltijd en netflixen. Heerlijk!

Dag 3: De hele dag gewinkeld met mijn zoon en zijn vriendin. Hij mocht kleding uitzoeken. Het grappige is dat er nu steeds meer mode terugkomt uit mijn tijd. Dat heet nu retro. Met op de achtergrond Boyz II men was Noel een Kappa trainingspak aan het passen. Hij kocht uiteindelijk alleen het jasje en een shirt van Kappa.Ik ben gaan shoppen voor de baby van mijn broer en schoonzus, die 3 april geboren zou worden. s’Avonds zijn we lekker gaan eten bij Triple B, een burgerrestaurant. Gezellig!  Ik ben na dit tripje een bakje thee gaan drinken bij een vriendin. In de avond lekker op tijd in bed met een stapel woonmagazines en een kop thee.

Dag 4: De ochtend heb ik het hele huis schoongemaakt. Elke millimeter afgestoft en gezogen. Noel heeft me goed geholpen. In de middag ben ik met Ike (zijn vriendin) naar de voetbalwedstrijd van Noel gegaan. Mijn ouders waren er ook. Met een bak patat speciaal uit de voetbalkantine, heb ik op een stoeltje de wedstrijd gevolgd. Lekker foute, vette hap. GENIETEN!

Dag 5: Eerste paasdag. Ik had zo slecht geslapen. In de ochtend ben ik met Noel naar de kerk gegaan. Pasen is voor ons niet alleen chocolade eieren en brunch. Wij vieren dat Jezus is opgestaan uit de dood. (Dit vieren we o.a. wel met brunch en chocolade eieren op tafel) Voor mij een belangrijke feestdag, want dit is voor mij de basis van het christelijk geloof. Thuis heb ik de voorbereidingen gedaan voor als het hele gezin weer thuis zou zijn. Ik was moe van de gebroken nacht, dus heb ook even geslapen. Laat op de avond belde Gerrit Jan dat ze waren geland in Düsseldorf. Ik ben in de auto gestapt om ze op te halen. Door mijn moeheid, was autorijden best een uitdaging. Ik had mijn hoofd er niet helemaal bij. Moest drie keer knipperen en met mijn ogen knijpen om te zien wat er op de borden stond. Help! Eindelijk waren wij allemaal weer thuis.

Ik heb de dagen genoten van de rust in huis, maar langer had ik niet leuk gevonden. Daarbij heb ik de afgelopen dagen geen pan aangeraakt. Te vaak een makkelijke maaltijd is niet goed voor mij…

cropped-cropped-Collage-2017-03-19-21_11_45-1.jpg

 

 

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *