Mijn dochter neemt een tatoeage!

Tatoeages zijn niet iets onbekends bij ons in de familie. Mijn broers en schoonzus hebben tatoeages. Mijn zwagers en een aantal van hun kinderen hebben ook de mooiste creaties en namen op hun lichaam staan. Ik vind het inderdaad mooi, maar toen mijn dochter er met 15 jaar al over begon, vond ik het iets minder mooi.

Een tatoeage is voor het leven. Je gumt het niet zomaar uit, je wast het niet zomaar af. Wanneer je te jong een tatoeage laat zetten, ben je vaak geneigd naar een trendtatoe. Vroeger waren dat de roosjes of dolfijntjes. Een tatoeage moet iets persoonlijks zijn. Zoals bijvoorbeeld een bepaald symbool die staat voor een belangrijke gebeurtenis of een quote die speciaal op jou slaat. Ik heb daarom met mijzelf afgesproken om pas met mijn 40ste verjaardag een tatoeage te zetten. Ik ben inmiddels 41 jaar geworden en heb er nog geen. Ik heb niet iets moois gevonden wat precies bij mij past. Eerlijk gezegd , ben ik er ook niet echt mee bezig geweest.

Inmiddels is mijn dochter bijna 19. De tijd was aangebroken voor haar eerste tatoeage. Ik heb het dus nog bijna 4 jaren uit kunnen stellen;)

Ze is eerst bij verschillenden tatoeage-shops langsgegaan voor een prijsopgave en ook om een kijkje te nemen in de shop. Bij Alpha Ink had ze meteen een goed gevoel. Ze gaven erg professioneel en eerlijk advies.

Zaterdag was het zover. Ze was erg zenuwachtig, maar ook opgewonden. Lesley, de tatoeëerder zorgde dat ze zich op haar gemak voelde.

Het ontwerp werd door Lesley passend gemaakt. Zodat het goed op haar arm te zien is. Niet te groot en niet te klein. Ook werden er wat aanpassingen gedaan wat betreft het originele ontwerp.

Het gaat beginnen

Het tatoeëren deed minder pijn dan verwacht. Ze vond dat de details richting de oksel wel gevoeliger waren.(au!) Verder was het draaglijk. Na 1,5 uur hielden ze even een pauze om wat te eten. Ik kan me voorstellen dat stil liggen en steeds geprikt worden best pittig is. Maar ook vermoeiend voor de tatoeëerder, die zich uren moet concentreren op het perfecte plaatje. Je moet er toch niet aan denken dat hij uitschiet?! …

De tatoeage is erg mooi gezet. Complimenten voor Alpha Ink.  Lesley nam echt de tijd voor haar. Zelfs toen het iets uitliep en een andere klant al op de stoep stond, bleef hij rustig zijn werk doen. Zonder zich te haasten. Ze kreeg deskundig advies over de verzorging van haar tatoeage. Wat kan ze wel doen en wat niet.

  • Elke dag moest ze het meerdere malen insmeren met Bepanten.
  • Ze mag de eerste tijd niet douchen met douchegel.
  • De tatoeage moet ook ‘luchten” dus even geen truitjes met strakke mouwen.

De tube Bepanten kreeg ze mee naar huis. Lesley heeft een paar dagen later nog contact opgenomen ,hoe het gaat met haar tatoeage. Top natuurlijk.

Ik moest toch even slikken om mijn kind zo te zien liggen. Ook al vind ik het wel bij haar passen.  Mijn dochter is iemand die van avontuur en spanning houdt. Zij houdt van het gevoel (thrill) van 10x achterelkaar in een achtbaan zitten of alleen naar een warm eiland vliegen voor een paar maanden. Als moeder heeft dat mij de nodige zorgen en nachtmerries bezorgd. Dus een tatoeage is het minst zorgelijke van al haar avonturen.

 

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *