MIJZELF

Perfect of imperfect

CollageMaker_20170518_194317590

Op instagram kijk ik dagelijks naar alle foto’s die langskomen. Ik ben interieurstyliste en like en bekike vooral foto’s van leuke interieurs en woontips. Ik moet zeggen dat ik zo vaak allemaal hetzelfde voorbij zie komen. Dezelfde soort stoel, overal hetzelfde grof gebreide plaid van een bepaald merk, pastels, IXXI. Alles perfect gestyled. Niet alleen op het interieurvlak zie je veel van het hetzelfde. Neem bijvoorbeeld foto’s van perfecte jonge vrouwen, die met strakke lijfjes op dezelfde manier een selfie nemen; met getuite lippen en ronde billen uitstekend naar achter of foto’s van vriendengroepen die ‘the time of their life’ hebben, de mooiste vakantiefoto’s van een helderblauwe tropische zee ipv een volle camping in Spanje en dan nog niet eens te spreken van de perfecte versgebakken, glutenvrije, gezonde taarten vol gekleurd fruit. Alles perfect! Er zijn zelfs workshops te volgen voor fotograferen op instagram. Dus technieken leren om perfectere foto’s te maken, zodat je aan iedereen kan laten zien hoe mooi jouw huis is, hoe knap je bent, hoe slank je bent , hoe fit je bent, hoe heerlijk jouw vakantie is, hoe groot je perfecte vriendengroep is en hoe lekker je kan koken..

downloadKlinkt best hard nu ik het zo opschrijf. Maar ook ik doe eraan mee. Ik wil er ook op mijn best uitzien. De foto moet ook vaak over, voordat ik het plaats. Ik plaats ook leuke kiekjes van mijn interieur. Dan schuif ik de troep aan de kant en zet het leuk neer. Ik gebruik ook filters van mijn telefoon om alles iets dramatischer uit te laten zien. Maar waarom doen we dat? waarom doe ik dat? Ja, je wil toch likes…(sommige mensen kopen zelfs likes) Denk er even en minuutje over na; wij maken op social media eigenlijk reclame voor onszelf. Voor ons als persoon, maar eigenlijk zijn we helemaal niet zo perfect als we laten zien. Ik ben zeker imperfect.

 

Ik wil daarom een moedige stap doen: ik plaats (zo af en toe) een foto van een gewone, saaie Shannon, die ook weleens troep heeft in huis, een onopgemaakt bed, een niet altijd gelukkig gezin, een gewone boterham eet en dat ook durf te laten zien.

Ik daag je uit; wie durft er mee te doen? Ik durf,..hopelijk liken jullie me nog..;)

 

1489954323471

 

 

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20

1 Reactie

  1. Doriene zegt:

    Hi Shannon
    Kreeg een lach op m’n gezicht toen ik je blog zat te lezen, en de foto’s zag, die slippers en die rok was wel een toppertje……omdat het heel herkenbaar is……een stukje ‘real life’ …..like daarom je blog alleen maar meer….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *