Die verslavende kaasbitterbal!

Ik probeer mijn kinderen discipline bij te brengen. Maar heb ik dat wel?Helaas ben ik mijzelf hierin ontzettend tegengekomen. Ik heb vanaf de zomer zoveel lekkere dingen gegeten en ben daarmee doorgegaan tot op heden. De zomer was warm, de avonden lang.Terrasje pakken , even gezellig lunchen en bijkletsen met vriendinnen, een koffie in de zon met een puntje cheesecake, tapas op tafel. Gezellig! Lekker in de ontkenningsfase, gewoon onbezorgd genieten.

 

Naarmate de weken voorbij vlogen, voelde me steeds slechter in mijn vel zitten. Mijn broeken begonnen te knellen. ik zag onder de douche dat ik een buikje kreeg. Morgen zou ik beginnen met gezond eten en meer bewegen. Maar morgen werd elke keer ‘morgen‘. Tot overmaat van ramp ontdekte ik een echte delicatesse: de kaasbitterbal. Hemels. Een heerlijke krokante buitenkant, met erin gesmolten Old amsterdam. Zo verslavend, dat ik een hele zak in mijn eentje op kan eten.( En ook heb gedaan)

Inmiddels staan sommige leuke jurkjes niet meer zo leuk. Ze zitten zo strak, dat je alle rondingen goed ziet. Zet je mijn hoofd andersom op mijn lijf, dan kan mijn buik doorgaan als bil. Inmiddels moet ik de knoop van mijn broek open doen als ik op de bank zit, want wat knelt deze verschrikkelijk. Inmiddels is mijn tailleĀ  ook aan het verdwijnen. Inmiddels is mijn Boyfriendjeans een skinny eworden.. Een weegschaal hebben we niet thuis. Ik woog altijd gemiddeld rond de 55 kg. Prima toch, voor een moeder van drie kinderen, die nogal klein van stuk is en half in de overgang zit? Vorige week toch uit nieuwschierigheid bij mijn ouders op de weegschaal gestaan: 63,5 kg inmiddels. Wow!Om mijzelf een beetje moed in te spreken, bedacht ik me dat ik best wel zware kleren aanhad: zeker 8kg samen! Oke 5kg dan…

Nee Shannon de werkelijkheid is dat je moet veranderen.

 

Mijn briljante plan:

  1. Elke dag een lange wandeling
  2. Planking in de ochtend
  3. Water, thee drinken
  4. Lunch= een maaltijdvervanger
  5. Diner=gezond (zoek nog recepten)
  6. Tussendoortjes niet of groente/fruit/noten
mijn aanvalsplan

 

Ik laat jullie weten hoe het mij vergaat de aankomende weken. Of ik echt de discipline op kan brengen om weer een platte buik en billen te krijgen. Ik begin niet morgen, maar ik begin nu. Oke niet ‘nu’ want ik heb nog een zak kaasbitterballen in de vriezer. (ja is zaterdag=filmavond=happies)

Ik begin maandag echt….

Dikke kus!

 

 

 

 

 

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

1 Reactie

  1. Diane zegt:

    JE kunt ook naar een dieetiste gaan, die kan je hier goed bij begeleiden en tips geven. Succes, ik weet wat het is helaas….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *