MIJZELF UITERLIJK

Die had ik al…

 

Mijn man geeft weinig geld uit. Niet omdat hij gierig is,maar hij koopt alleen iets wanneer het noodzaak is. Zijn zijn schoenen versleten, dan kijken we rustig naar een nieuw paar, want hij heeft nog een reservepaar in de kast, die nog wel kan. Zitten er gaten in de sokken (gaten,want 1 gat kan nog prima) dan kopen we een nieuwe set bij Hema. Hij is een functioneel shopper. Hun motto:Heb ik het nodig of kan ik zonder ook normaal  functioneren? 

Ik daarentegen wordt direct getrokken naar een boetiek waar met rode letters SALE op de ruit staat geplakt. Al ga ik naar het winkelcentrum* voor een zak aardappelen, ik loop altijd de andere leuke winkeltjes in om te snuffelen naar alles waar SALE op staat. Mijn motto: is het te leuk en nu in de aanbieding? 

shopaholic-wallpaper-confessions-of-a-shopaholic-movie-3787136-1280-1024

Door dit shopgedrag gaat er soms iets teveel geld uit en dat vind mijn man natuurlijk niet oke. Ik achteraf ook niet. Toch kom ik af en toe wel in de verleiding om toch die geweldige jurk te kopen, die nu voor de helft van het prijs is. In mijn hoofd praat ik het goed “ik ben een dief van mijn eigen portemonnee als ik deze laat liggen en hem volgende keer voor de volle prijs koop” Ik weet natuurlijk dat ik juist nu, een dief van mijn eigen portemonnee ben..

Hoe leg ik thuis nu weer uit dat ik naar het winkelcentrum ga voor een pak melk en terugkom met een geweldige groene plooirok?  Niet. Ik haal het kaartje eraf, hang mijn nieuwe rok tussen mijn andere kleding en wacht geduldig af. Na ongeveer twee weken doe ik de rok aan, met een leuk truitje. Manlief reageert: Weer een  nieuwe rok?! Waarmee ik antwoord ‘Die had ik al’..

Niet gelogen, wel slecht van mij. Maar zeg eerlijk, ik weet dat meer vrouwen dit doen. Ik ga de aankomende maand(en) proberen om alleen nog maar functioneel te shoppen. Dit scheelt geld en een hoop gekonkel.

 

*in ons winkelcentrum heb je naast de supermarkten ook Shoeby en meer kledingboetiekjes.

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *