De Supermoeder

CollageMaker_20170527_194538043

il_340x270-1077482472_hw3d

Ik voel me soms als moeder best een mislukking. Het lijkt dan dat ik op die momenten de hele tijd achter de feiten aanloop. En mijn kinderen voelen het feilloos aan dat ik niet goed in mijn vel zit en daarom nog meer ruziën met elkaar, meer rotzooi laten liggen dan ze al deden, waardoor ik mezelf erop betrap dat ik veranderd ben in Mevrouw de agente…

Toen mijn kinderen nog op de basisschool zaten en ik met alle moeders op het plein stond te wachten, stond ze daar ook altijd : de supermoeder. Bij haar in de buurt voelde ik mij altijd een tweederangs moeder.

Zij was de supermoeder, die ook nog de luizenmoeder, de creamoederkookmoeder en de spelletjesmiddag-moeder was. Als kers op de taart was zij ook nog de schoolreisje-moeder,want die functie was voor alleen speciale moeders op het lijf geschreven. Op de woensdagmiddag had ze altijd een kleedje bij zich. Ze ging dan met haar kroost picknicken op het veld naast de school. Of als er een week sneeuw lag, was ze de hele week buiten sleetje rijden en iglo’s maken. Zij was nooit Mevrouw de agente. Zij was supermoeder.

Op een middag wilde mijn jongste zoon met haar zoon spelen.Ik mocht hem om 17 uur ophalen. Prima, had ik even de handen vrij.(Dit laatste zou zij nooit denken) Om de afgesproken tijd belde ik aan. “Kom er gezellig in”,zei ze. Eenmaal binnen wist ik niet waar ik kijken moest. Er stond een kerstboom met decoratie (het was lente), bergen wasgoed op de bank,aanrecht vol oud papier, lege potten, etensresten en wat een lucht. Onder een berg jassen,pakte ik de hoodie van mijn zoon en we gingen weer richting huis.

34752811
Deze foto is overdreven,maar met een paar dozen wegdenkend komt het redelijk in buurt.

Onderweg maakte mijn hart een sprongetje van blijdschap. Ik voedde drie kids op, ik werkte 3 dagen, ik had een druk sociaal leven en ik had een schoon opgeruimd huis die lekker rook naar allesreiniger..Nee, ik was geen supermoeder, ik was een wereldvrouw!

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

1 Reactie

  1. Tineke Nauta zegt:

    Wat een plezier om jouw blog door te lezen.
    Niet alles gaat over rozen als moeder, maar om dit te kunnen doen, na een druk huishouden met pubers ( niet de makkelijkste leeftijd), en een parttime baan, zeg ik chapeau……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *