Ik heb altijd een beetje een afkeer gehad van spijkerrokken. Ik moet direct denken aan de strakke modellen tot de knie. Deze wordt vooral gedragen door de dames van 25-40 jaar, met een witte legging en Birkenstocks (of nog erger Crocs) eronder..

Toch is de spijkerrok namelijk de absolute must-have van het moment.

De meeste spijkerrokken voor het nieuwe seizoen zijn vrij lang en vallen tot over de knie. Stroken en patchwork zijn terug. Soms in een A-lijn of gewoon het kokermodel. Sommige rokken zijn ‘flared’ zoals ook de jaren ’70 spijkerbroeken die we nu in het straatbeeld zien.

Ik ben gek op lange rokken en hou van de kringloop. Hier heb ik even een kijkje genomen en ben geslaagd. Niet het model spijkerrok tot de knie, afgestyled met witte legging en crocs. Ik heb een lange rok gevonden van dunne jeansstof. Zo valt hij soepel en is het met de warme dagen lekker luchtig. de rok heeft een band van zwarte suede met ronde knoopjes. De prijs €6,50.

Natuurlijk zocht ik ook naar iets leuks dat ik erboven kon dragen. Ik vond een soepelvallend okergeel shirt. Deze combineert geweldig met de rok en boho-boots. De prijs € 3,50

Hou je niet van tweedehands, dan heeft bijna elk modemerk wel een spijkerrok in hun collectie.

Een update over deze rok:Ik kwam erachter dat ik deze geweldige rok in het hotel in Maastricht heb laten hangen. WEG!(is pech)

-X-
-X-
error0
fb-share-icon0
Tweet 20