Ik ben een echte huismus.

Ik durf het eerlijk toe te geven: ik ben een huismus. Niet eentje die het wel lekker vindt om op een vrije zondag in huispak op de bank te zitten. Nee, ik ben een rasechte huismus. Het liefste ben ik elke dag thuis. Ik voel me er vrij, ontspannen, in mijn element. Wat is er nu heerlijker dan je eigen dag te kunnen indelen? Zelf bepalen wanneer je luncht, hoe vaak je pauzeert, je een belletje doet naar je moeder? Of thuiswerken zonder je druk te maken of je er wel representatief uitziet?

Een paar weken geleden was iedereen hier getroffen door de griep, ook mijn man.  Na een aantal dagen werd hij helemaal gek thuis. De muren kwamen op hem af en hij wilde dolgraag  aan  het werk. Ik daarentegen zou makkelijk twee weken thuis kunnen blijven, zonder me ook maar 1 seconde te vervelen. Ik lig niet in mijn huispak op de bank, want dan zou ik me ook stierlijk vervelen. Ik heb zoveel te doen in en om het huis! Ik zou gaan schilderen, mijn huis restylen, het huishouden doen, nieuwe recepten uitproberen of lekker in de tuin werken. Genieten. Heb gewoon tijd tekort als huismus.

Toen ik ging surfen over dit onderwerp, kwam ik wel veel stereotype huismussen tegen. De welbekende oude ‘kattenvrouwen’of ‘de huispakkers’. Ook ik heb een kat en een huispak, maar ik val niet onder die categorie.( vind ikzelf haha) Ik vind het ook gezellig om bijvoorbeeld met vriendinnen iets leuks te doen, te lunchen met mijn man of een filmpje te pakken met de kinderen. Vroeger zou ik rusteloos worden wanneer ik een weekend geen afspraken had. Ik moest overal naartoe en wilde niks missen. Nu vind ik het helemaal geen probleem om weekenden geen afspraken te hebben.

Mijn dochter met  onze kat(ook onder een plaid op de bank:)

Hieronder enkele kenmerken van een huismus.

  • Een huismus gaat op vakantie, maar gaat nooit te lang weg. De huismus komt meestal een dag te vroeg thuis.
  • Een huismus werkt het liefste thuis.
  • Een huismus hecht veel aandacht aan gezelligheid in huis: hapjes op tafel, kaarsjes, plaids en kussentjes.
  • Een huismus maakt afspraken van hoogstens een paar uurtjes en maximaal een aantal keer per maand.
  • Een huismus ontspant van frummelen en fröbelen thuis.
  • Een huismus besteld de boodschappen en/of kleding online.
  • Een huismus verkiest netflix , boven een avond uit.
  • Een huismus kan blij zijn met weekend zonder afspraken.
  • Een huismus trekt na een werkdag bij thuiskomst, direct iets ‘makkelijks’ aan en gaat onder een plaid op de bank liggen.
  • Een huismus is gewoon het gelukkigst thuis.

Zijn er nog meer huismussen naast mijzelf?  Ik zou graag iets van je horen, ook als je een kattenvrouw in huispak bent.

 

 

 

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *