De griep

Het was rustig op mijn blog, omdat er in Huize Dekker ‘de Griep‘ was binnengekomen. De weken ervoor hoorde ik om mij heen iedereen erover, maar gelukkig waren wij nog lekker fris&fruitig. Tot 3 weken geleden. Mijn oudste zoon belde een beetje warrig op vanuit zijn werk, of ik hem alsjeblieft op kon komen halen, omdat hij zich zo slecht voelde. Ik ben naar de Jumbo gereden, waar hij werkt. Inderdaad: hij voelde loeiheet aan en waggelde een beetje naast me. Na 7 dagen verzorgen, zweten, ijlen was hij weer redelijk zichzelf.  Als een malle heb ik hier de deurknoppen schoon zitten poetsen, vitamines slikken en tandenborstels uit elkaar zitten houden. Toch kreeg manlief ook de griep te pakken. Weer verzorgen, zweten, ijlen.

Na 3 dagen kon ook mijn lichaam zich niet meer verweren en begon ook de griep bij mij. Daar lagen we met z’n tweeën op bed; hoestend, zwetend, pijnlijdend, ijlend. Ik moet zeggen dat ik deze griep flink heb onderschat. Het leek alsof er een bulldozer over mij heen was gereden. Niks werkte meer normaal in mijn lichaam. Ik voelde me flink beroerd en zielig. Door de vele paracetamolletjes en hoestdrank kreeg ik een maagontsteking. Ik kon geen eten meer verdragen, want dat vloog er direct weer uit. Een aantal keren per dag overgeven. Zelfs thee was een ramp. Op een vrijdagavond konden we gelukkig toch naar het ziekenhuis, waar ik (zet)pillen kreeg. Zo kon ik weer eten en aansterken. Door het lange liggen  van de laatste week, zat een zenuw klem in mijn nek. Dit leidde tot vreselijke pijnscheuten door mijn hoofd. Ze waren zo erg , dat ik erom moest huilen. Gelukkig kwam na een aantal dagen helse pijn een vriendin, die masseuse is, mijn nek los masseren. Wat een opluchting toen de hoofdpijn weg was. Een aanrader wanneer je last van migraine hebt, om naar haar toe te gaan. Het geeft zoveel verlichting.

Vandaag, precies 14 dagen verder, voel ik mij nog niet helemaal mijzelf, maar ik kan wel weer bloggen. Al met al ben ik zo dankbaar dat ik  gezond aan het worden ben. Ik vond het herstel na mijn bevalling makkelijker dan het herstel na deze griep. Er is wel een voordeel aan deze 14 dagen: ik ben flink wat kilo’s afgevallen. 😉

Ik zit te overwegen om voor volgend jaar de griepprik te halen. Iemand ervaring met de griepprik?

cropped-cropped-Collage-2017-03-19-21_11_45-1.jpg

 

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *