De gelukkige (huis)vrouw

Dat moeders niet werken, wordt niet echt als normaal gezien. Abnormaal dus. Men zegt het natuurlijk niet letterlijk, maar ik merk het bij gesprekken op een verjaardag bijvoorbeeld. Wanneer mensen je net leren kennen, vragen ze altijd: En wat voor werk doe jij?  Mijn eerlijke antwoord  ‘ik werk niet’. Een korte stilte volgt,met erna een opmerking ; Oooh,werk je niet? Je ziet ze dan echt denken welke categorie ik val: Is ze de Thuiszitter , oftewel de moeder die met legging en crocs op de bank soaps zit te kijken en tussendoor Candycrush speelt. Of is ze een Thuisblijfmoeder die allergisch is voor werkende, ambiteuze moeders? De Thuisblijfmoeder struint dagelijks forums af naar bewijzen, dat kinderen niet op een opvang thuishoren. Of is ze Woman in between jobs. Hongerig zoekend op Indeed naar vacatures en cv ‘s opsturen naar potentiele bedrijven. Ik moet eerlijk zijn, dat ik dit weleens zeg op zo’n verjaardag, omdat ik het gevoel heb dat ik moet uitleggen dat ik ‘gewoon’ niet werk. Of is ze een WAGs*, een (voetbal)vrouw die de ochtend in de gym is in een strak glanzend pakje en de middag lekker gaat shoppen met ‘another WAGs‘ voor nieuwe Jimmy Choo’s.

foto: sidereel.com

 

Maar hallo! ik val niet in 1 van deze categorieën. Ik ben erg dankbaar dat ik niet hoef te werken. Ik had een leuke baan, maar elk weekend werken ging me erg tegenstaan en heb ik netjes ‘nee’gezegd, toen ze me verlenging van mijn contract aanboden. Komt er een mooie baan op mijn pad, die past bij mijn gezin en alle bezigheden, dan zal ik deze met beide handen aannemen. Nu ben ik thuis nog drukker en met veel meer dingen bezig dan toen op mijn werk. Daar focuste ik mij op 1 ding namelijk; advies en verkoop van meubelen. Ik ben nu aan het bloggen, klussen in huis en tuin (zoals schuren,verven, snoeien, ), huishouden, DIY projecten, bezoeken van mensen, online interieuradvies/tips geven en natuurlijk alle zaken rond de kinderen..Ik geniet, mijn kroost geniet en mijn lief geniet.

Hier enkele voordelen van niet-werken:

 • Naar een vriendin of familielid gaan, die even moet praten over iets verdrietigs of gewoon een bezoekje verdiend (en niet steeds via app) Ik ken genoeg vrouwen die pas kunnen afspreken na drie weken.
 • De hachee uren laten pruttelen, in plaats van snelle hap na het werk.
 • De wasgoed lekker strak in de kast, ipv in de late avonduren wasgoed nog wegstrijken en nog steeds een volle mand overhouden.
 • Lekker op de markt vers fruit halen, de Bonusaanbiedingen afspeuren en even omfietsen naar de notenspeciaalzaak in plaats van op de vrijdag alle boodschappen voor de hele week in de auto laden.
 • De muren in een leuke kleur sausen, niet alleen eens per jaar ter onderhoud maar gewoon omdat je toe bent aan een ander sfeertje.
 • Huis strak aan kant (eerlijk ,dat maakt me  rustig en blij)
 • Kinderen ziek , dan geen oppas te hoeven regelen of stress wie er vrij vraagt van werk.
 • De vele afspraken van de kinderen (dokter, ortho,schoolgesprekken,etc) hoeven niet op je ene vrije dag gepland te worden, maar kunnen eigenlijk altijd.
 • Langskomen of een kopje suiker lenen kan bij mij altijd: ik ben thuis!
 • Elke dag een cake bakken, mocht ik daar zin in hebben.
 • Tijdens deze lentedagen elke dag lekker relaxed in tuin aan het werk, blommen planten, heg snoeien, vegen. (Ipv alles op de zaterdag)
 • Lekker bloggen over vanalles wat ik interessant vindt.
 • Netflixen wanneer ik zin heb (zonder crocs) i.p.v. maximaal 15 min.koffiepauze in de bedrijfskantine.

Natuurlijk is dit per vrouw en situatie verschillend. Er zijn veel vrouwen die moeten werken, gezien hun financiele verplichtingen. Veel vrouwen (sommige vriendinnen ook) vinden het heerlijk om te werken en zich zo persoonlijk te ontwikkelen. Of voor het extra geld op de bank. Zij bestellen de boodschappen gewoon online of hebben een huishoudelijke hulp, zodat ook hun was strak in de kast ligt. Daar heb ik zeker respect voor.

Maar hopelijk hebben jullie ook respect voor mij. Dus wanneer ik antwoord geef,op jouw vraag, met  ‘Nee ik werk niet‘. Zeg dan tegen mij ‘Geniet ervan meid!’. En kom over drie weken gezellig een keer langs, voor een versgebakken stuk cake.

1489954323471

*WAGs een acroniem voor Wives And Girlfriends (Engels, ‘Vrouwen en vriendinnen’), dat vooral (maar niet uitsluitend) gebruikt werd door de Engelse boulevardpers en stond voor vrouwen en vriendinnen van Engelse voetbalspelers. De term werd vooral gebruikt tijdens het WK 2006, al bestond de term eerder.

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

3 Reacties

 1. christine heidemann zegt:

  Goed gezegd Shannon. Ik werkte vroeger ook niet en had heerlijk de tijd voor man en kind en was altijd beschikbaar op school e.d En het allerbelangrijste is: ik heb er van genoten en het gaf rust in huis.

 2. Anne zegt:

  Fulltime mom: Good for you!

 3. […] kan het, dat ik dat niet kan? Ik liep ook tegen onbegrip aan. Huh, hoezo werk je niet?! (zie blog de gelukkige huisvrouw) Mensen adviseerden dat ik juist toch dingen moest gaan doen om het te doorbreken. Of ze zeiden […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *