Corona calorieen

Ik denk dat er ook bij jullie wat corona calorieën eraan zijn gevlogen. Ik hoop het eigenlijk heel stiekem van wel, anders ben ik de enige die een discipline van nul heeft op het gebied van gewicht. Het is bij mij omdat, eten een bepaalde sfeer geeft. Denk bijvoorbeeld aan een rijkgedekte tafel, met een grote gevulde kalkoen en aardappeltjes. Dat geeft het gevoel van kerst, van warmte. Of een houten plank met verschillende kaasjes, olijfjes en tapas. Een glas wijn erbij en je krijgt het ‘dit-wordt een ontspannen avond’ Maar ook de geur van verse cake in de oven, wat je terugbrengt naar vroeger toen oma of mama…(krijg al tranen)

20171207_164953
Mijn snack:gebakken brie met noten en honing

Corona zorgt ervoor dat we thuis moeten blijven. Op elkaars lip dus. Het ritme van de week is totaal veranderd voor ons gezin. Geen school, geen sport voor man en kids, beide nu thuis aan het werk. De gezellige uitjes kunnen niet meer, zoals de nieuwste kaskrakers bekijken in de bioscoop of even zitten voor een daghap bij een restaurant. Ook gaat onze vakantie naar Griekenland niet door aankomende zomer.

We willen het thuis zo gezellig mogelijk maken. Veel de BBQ aansteken, zodra het weer het toelaat. Zo ben je toch ‘ buitenshuis’ aan het eten. BBQ geeft altijd een vakantie-gevoel. Normaal gesproken hebben we weekends een borrelplank (met wijn en whiskey). Lekker vieren dat het weekend is. Door het vele thuiszitten, ben je soms gewoon de dagen kwijt. Dinsdag voelt als zaterdag en zondag als vrijdag. Een borrelplank (met wijn en whiskey) is er bij ons dus gewoon, wanneer we er zin in hebben. Ook taarten en cakes worden er gebakken, voor het nostalgische gevoel die de geur geeft, maar ook door pure verveling. ..

Ik hou zoooo niet van wandelen. (zie blog wandelvierdaagse) We proberen deze periode dit wel veel te doen, om wat verse zuurstof in te ademen en om niet volledig dicht te groeien!Hierbij een aantal routes die wij lopen.

  • -De nostalgische route: de loopt langs de huizen waar wij ooit gewoond hebben. Herinneringen ophalen over hoe het daar was.
  • De Hollywood route: Deze loopt langs de duurdere wijken waar grote vrijstaande kasten staan. Lekker gluren dus.
  • De Raamzwaai route: We wandelen langs de huizen van familie en bekenden en zwaaien voor het raam. Gezellig! (voor ons tenminste)
  • De landelijke route: langs de weilanden voor ons huis richting Deurningen met als klap op de vuurpijl: boerenijs van kaasboerderij Kaamps.
  • De vette route:door de wijk, met een korte tussenstop bij de cafetaria. hier halen we een kroketje op de hand (wel blijven stappen op de plaats natuurlijk ) en verder wandelen.

Ik denk dat ik na deze coronatijd 8kg inplaats van 10kg ben aangekomen. Maar heb het wel gezellig gehad.

*foto hierboven heb ik gemaakt bij The local sunday market. OZO Heerlijk stond daar met een kraam vol heerlijkheden..

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *