Verliefd op Vitra

Deze week lekker op de thee geweest bij Gerjanne. Kletsen over onze vakantie, over werk en kinderen. Lekker in de tuin, want de zon straalde eindelijk. Bij haar binnen, vielen mijn ogen op haar eethoek. Ze had een lange hoogglans tafel met 6 stoelen…6 hele mooie stoelen.

Te koop via VTwonen €259,-

 

Te koop via Vtwonen €359,-

 

 

Ik zag gelijk dat ze niet van Kwantum of de Lidl-webshop kwamen. Ik zette er 1 op de kop om aan de onderkant te kijken. Jep, het waren de stoelen van Vitra. De Vitra Eames dsr stoelen! Mijn man heeft ze op een veiling gekocht voor een hele leuke prijs, zei ze. Oh ja ook twee stuks met armleuningen. Voegde ze toe. Ze bedoelde de Vitra Eames epc DAR stoelen. (foto rechtsboven)

De bekende Eames stoelen van Vitra zijn al jaren een wereldwijd begrip, en zijn ontwikkeld door het bekende designersduo Charley en Ray Eames. De Eames stoel werd in 1950 de eerst geproduceerde industriële kunststof eetkamerstoel. Het is de eenvoud die deze stoel zijn allure geeft.

Te koop via VTwonen €249,-

In combinatie met de Panton chair (ook van Vitra), zou mijn droom-eetkamer compleet zijn.

Zeg toch zelf, dit is stijlvol gasten ontvangen!? De donkere designstoelen aan een stoere tafel, met de wand in (antraciet) grijs.

Ik kan haar stoeltjes nog steeds niet uit mijn hoofd krijgen; wat zou ik blij zijn met een stoel van Vitra. Het is een kunstwerkje , die ook nog functioneel is. (wat wil je nog meer?) Ik heb gevraagd of ze mij een tip wilt geven, wanneer er weer eens ergens een veiling is. Zo niet dan moet ik maar sparen…eerst voor eentje dan maar.

 

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

1 Reactie

  1. […] lees,ik kijk, ik probeer, ik winkel..Mijn hart gaat  sneller kloppen van een perfecte stoel (lees; verliefd op Vitra) of […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *