Spaghetti with meatballs

foto:jamieoliver

Tieners hebben altijd honger. Ze groeien als kool en zijn hebben een actief leven. Na school hebben ze honger, na sporten hebben ze honger, voor school hebben ze honger, na uitgaan hebben ze honger. Ik zal jullie recepten geven wat je in grote porties kunt maken, wat elk moment opgeschept kan worden en.. wat mijn eigen tieners lekker vinden natuurlijk.

 rs-recipepicks-10spaghetti-meatballs608

 
Ingredienten voor 3 tieners en 2 volwassenen
600 gr (runder)gehakt
1 ei
20 gram paneermeel
geraspte kaas
peper en zout
4 sjalotjes
2 tenen knoflook
Italiaanse kruiden
 1 kg verse vlees tomaten (bij weinig tijd voldoen de gepelde tomaten in blik ook)
400 gr spaghetti
 
Bereiding
Kruid het gehakt goed met knoflook, kruiden en 1 sjalot. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, handje vol kaas en draai er ballen van zo groot als golfballen. Ik  heb ze weleens kleiner gedraaid, maar helaas kreeg ik direct commentaar van mijn zoons. Lekker gekruid en groot moeten de ballen zijn.Verhit een koekenpan en bak de ballen rondom mooi bruin en gaar van binnen in circa 10 minuten.
 
Kook ondertussen de spaghetti gaar. Bak in een braadpan gesneden knoflook, 3 gesneden sjalotten tot ze glazig zijn. Doe de tomaten erbij en laat pruttelen.( Ik gebruik zelf verse tomaten, om zoveel mogelijk groente bij ze naar binnen te krijgen.) Beetje peper en zout toevoegen. Wanneer de tomaten  zacht zijn geworden mag je de ballen erbij doen. Ook even laten doorlaten pruttelen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
 
Ik weet zeker dat jullie tieners het ook heerlijk vinden..eet smakelijk!
 

Dit recept is een klassieker (zie foto disney) Ook zeer geschikt voor romantische avonden….

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Aanbevolen artikelen