Apple crumble met havermout

Ik ben gek op appeltaart; de geur, de smaak en het gevoel van de gezellige winter. Om een goede appeltaart te bakken moet je wel een middag de tijd hebben. Soms heb ik die tijd niet, maar snak ik naar de geur, smaak en het  een gevoel van de gezellige winter. Een snel maar heerlijk alternatief is apple crumble.

Apple crumble zijn gebakken appels met een knapperig laagje erboven op. Ik heb de apple crumble met havermout gemaakt. Tja een beetje gezond genieten..

Je hebt niet veel nodig en het is snel klaar.

 

  • 100 gram bloem
  • 50 gram basterdsuiker
  • snufje zout
  • 100 gram havermoutvlokken
  • 60 gr boter, in blokjes
  • 2 grote appels
  • 2 peren
  • 1 eetlepel citroensap
  • eetlepel honig
  • 1/2 theelepel kaneel

 

Hoe begin je?

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden C.
  2. Meng de bloem met de basterdsuiker, zout en havermoutvlokken en kneed hier met je handen de stukjes boter doorheen, Dit doe je net zolang tot het mengsel kruimelig is. Dit is de crumble van de apple crumble 😉

En dan?

  1. Schil de appels en peren en snij ze in partjes. Leg deze op de bodem van een ovenschaal en besprenkel met wat citroensap. Doe de kaneel en honing over de gesneden stukjes fruit. Meng het met een lepel.
  2. Verdeel het kruimelmengsel over het fruit.
  3. Bak de apple crumble in ongeveer 30-40 minuten in de voorverwarmde oven tot het lekker ruikt in huis en de crumble bovenop lichtbruin is gekleurd.

Bij de ongezonde versie vervang je de boter door stukken roomboter, de honing door suiker en maak je het af met een toef slagroom, caramelsaus en vanille ijs.  (ja als we dan toch aan het genieten zijn)

cropped-cropped-Collage-2017-03-19-21_11_45-1.jpg

 

*foto 1 credits:royaladalaide.com (de mijne was al tegelijk opgegeten voordat ik er een foto van kon maken)


 

 

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Aanbevolen artikelen