Goed voorbeeld in de auto?

Ik hou helemaal niet van confrontaties. Ik ga ze het liefste uit de weg. Ruzie of discussies met iemand anders vind ik vreselijk. Dominante types (cactussen) ga ik het liefste uit de weg  en heb ik volgens mij ook niet in mijn sociale kring. Ik begrijp nog steeds niet waarom ik assertiever moet worden en dominante mensen maar lekker kunnen uitkramen wat ze willen. Ik ben dus aardig vredelievend, behalve in sommige gevallen. Dat is met het pesten van mijn of andere kinderen. (lees ook in de Gloria) en dat is het verkeer.

Ik vind autorijden heerlijk.  Sinds enkele maanden hebben we onze nieuwe auto en ik geniet er zo van. Maar ik betrap mijzelf erop dat het mijn agressie opwekt. Eerst had ik het niet door en reed gewoon gezellig rond. Ik had zelf een hekel aan agressieve rijders, die drukken en racen! ‘Hallo Ik heb kinderen in de auto ja?!’ Tot mijn kinderen mij aanspraken, of eigenlijk klikten bij hun vader, dat mama altijd scheld in de auto. Wat?! Echt niet..of toch wel?

Ik heb er goed over nagedacht en eerlijk gezegd hebben ze gelijk. Wat erg..

Een verkeerssituatie: Ik rem langzaam af,op weg naar een kruispunt, omdat het stoplicht al op oranje springt. Rustig afremmen en stoppen..maar tijdens het afremmen komt er rode afgetrapte wagen met mijn van rechts inhalen. Omdat mevrouwtje van net 21  jaar vond dat ik te langzaam reed,richting stoplicht. Wat denkt ze wel, de brutaliteit! Mijn bloed ging helemaal koken, toen ik voor haar achterraam een grote wiebelende middelvinger heen en weer zag zwaaien naar mij. Dit pikte ik niet. Ik ben haar gewoon achterna gereden en heb bij elk stoplicht, elk bochtje, elke overgang, elke rotonde waar ze even moest wachten, keihard getoeterd.

Nog een verkeerssituatie: Ik sta te wachten voor een kruispunt. Maar ik durf nog niet echt over te steken. Achter mij staat een bestelbusje (altijd weer die bestelbusjes!) te toeteren, waarom ik niet opschiet. Nou, ze toeteren net voor de verkeerde. Ik ben daar gewoon dom blijven staan, ook al kon ik allang oversteken. Dit heb ik volgehouden,tot de bestelbus gefrustreerd over het gras langs mij probeerde te komen om de kruising over te gaan.

Ik mopper op trage rijders, ik druk mensen aan de kant als ze te lang links blijven rijden, ik word boos op mensen die bumperkleven bij mij (lekker hypocriet) en ik kan echt boos worden als iemand zijn knipperlicht niet aandoet bij afslaan: vooral bij een rotonde.

Wat het rijden in mij losmaakt weet ik niet. Mijn kinderen zien hun lieve moedertje veranderen in een monster. Geen goed voorbeeld. Nu ik erover nadenk, heb ik een herinnering van toen ik klein was. We hadden een Datsun Cherry, (deze zijn nu vintage) met leatherlook bekleding die stonk naar plastic en plakte aan je blote benen in de zomer. We kwamen in een botsing terecht. Niets ernstigs gelukkig. Mijn moeder stapte de auto uit en liep scheldend op de andere bestuurder af. Dit is het dus, dit is de reden van mijn auto-agressie. Ik gooi het maar op deze jeugdherinnering 😉

Vanaf nu ga ik heerlijke rustige muziek opzetten in de auto, een gebed voordat ik instap en veel tot 10 tellen.

Zie je me voorbij komen, blijf vooral niet links rijden..

cropped-cropped-Collage-2017-03-19-21_11_45-1.jpg
Over SDLifestyle

 

 

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *