Bloggen en privacy

 

Ik wil juist met mijn blog een eerlijk beeld te geven van wie ik ben. Een kijkje in mijn imperfecte perfecte leven. Soms staan er dan foto’s bij mijn blogs, die minder charmant zijn, dan de meeste foto’s die langskomen op social media. Thats (my) life.. Ik krijg juist leuke reacties op deze blogs. (Foto’s hierboven zijn van eerdere blogs)

Ik ben soms jaloers op de mamabloggers die kleine kinderen hebben.  Ze plaatsen met trots de schattigste foto’s van hun peuter in een mini balletpakje met eromheen bijpassende ballonnen. De leukste foto’s komen voorbij van baby’s op het strand of met mama in het zwembad# baby#holiday#beach#love.  Toen mijn kinderen ook zo klein waren, waren er nog geen ‘mamabloggers’ .We maakten foto’s met een camera met een rolletje erin. Deze moest je laten afdrukken. De foto plakte je in een boek of op je prikbord met een leuke notitie erbij : dat was je blog!

 

Mijn kinderen zijn tussen de 15 en 20 jaar oud, ze zijn ook actief zijn op social media. Ze hebben zelf veel volgers en zijn erg kritisch op de foto’s die zij erop plaatsen. Maar nog kritischer op de foto’s die ik plaats van hun. Een schattige babyfoto moet gescreend worden op verschillende vlakken: niet te grappig, niet te lelijk, geen stomme kleding, wel scherp genoeg. Zouden de kleine kinderen later als ze ouder zijn, ook zo kritisch kijken naar hun babyfoto’s op de blog van hun mama?

Mijn broer en schoonzus hebben gisteren een wolk van een baby gekregen. Ze heet Maeva-Leilani Vaiana. Natuurlijk sta ik te popelen om een foto te plaatsen van mijn nieuwe nichtje op mijn blog.  Toch hebben mijn broer en schoonzus duidelijk gemaakt dat ze liever geen foto’s van hun kleine meisje op internet willen. Ze hebben een documentaire gezien, waar ze toch van geschrokken waren. De docu ging over pedofielen die de onschuldige babyfoto’s als opwindend zien. Het blijkt dat zij deze foto’s delen onder elkaar. Foto’s die je plaatst op internet, ze dwalen rond, zijn voor iedereen zichtbaar en bruikbaar.

Mijn blogs zijn persoonlijk , maar ik kan niet alles plaatsen over mijn gezin. Ik zou wel een interessantere  mamablogger zijn, als ik kon bloggen over de eerste liefdes van mijn kinderen, de driftbuien, discussies, blunders, drank&drugs, spijbelen en andere uitdagingen in mijn gezin. Tiener zijn is al moeilijk genoeg en als dat ook nog met de hele wereld wordt gedeeld, is dat niet altijd fijn. Hun privacy is belangrijker dan likes..

 

cropped-cropped-Collage-2017-03-19-21_11_45-1.jpg

 

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

3 Reacties

 1. Truus Veenhoven zegt:

  Weer goed geschreven Shannon. Je staat bij sommige dingen niet stil maar het is inderdaad zo dat je heel veel ziekte mensen heb die foto’s die op Facebook komen voor verkeerde dingen gebruiken. En je hoeft niet alles met iedereen te delen. Wat je schreef is heel herkenbaar.

  1. Shannondekker zegt:

   Truus, ik vind het zo leuk dat je altijd reageert op mijn blogs. Je hoort steeds meer dat je gegevens worden misbruikt door anderen. Maar ook wat ik schrijf is weleens teruggekomen in mijn gezicht. Ik werd tijdens een sollicitatie gevraagd of ik wel ‘gezond’was. Ze had in mijn blog gelezen dat ik weleens last van migraine had..aiii
   Ze mogen officieel niet vragen naar je gezondheid tijdens een sollicitatie. Ik heb eerlijk geantwoord erop dat wel. maar de baan kreeg ik niet haha

   xxxShannon

  2. Tante suus zegt:

   Zo is het shannon… Alles is herkenbaar… Wij hadden het vroeger precies zo… Nu zijn ze allemaal getrouwd.. Hebben kinderen… En zullen ongetwijfeld hetzelfde meemaken als ik toen met hun… Gelukkig zijn ze allemaal goed terecht gekomen…. En kunnen met een glimlach aan vroeger denken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *