Mijn guilty pleasure Star wars

star-wars-rpg-1401x788-bf5fde32-b497-4b52-8a6f-45aa36325018png

Ik heb een herinnering aan mijn jeugd, die is gegroeid tot een guilty pleasure. Vroeger mochten mijn broers en ik weekends beneden in de woonkamer slapen. We schoven de twee zitbanken tegen elkaar, onze dekbedden, hoofdkussen en knuffels erop en de hele avond en nacht films kijken. Maar niet zomaar films: JAWS en Star wars.

Deze films zijn mijn hele leven aan mij blijven hangen. Ik heb een grote fascinatie voor haaien (films en docu’s) maar een nog grotere fascinatie voor Star wars. Met name de oude films, maar ook de nieuwe vind ik super. Star wars is echt mijn guilty pleasure! Mijn gezin vind het raar, maar ze zijn er aan gewend. Ik ga altijd naar de premières van de Star wars-films, het liefste inclusief kraampjes met hebbedingen.

Mijn liefde voor Star wars beperkt zich niet alleen tot de films. Eigenlijk alles aan Star wars vind ik geweldig. Mijn vriendin was naar Amerika geweest met haar gezin. Daar was een winkel met artikelen van Star wars speciaal voor volwassenen. Ze kwam met een leren rugtasje terug. ENIG! Ik was best jaloers.

Vorig weekend in Oberhausen werd bij een kledingzaak de nieuwe kleding van Star wars the last Jedi gelanceerd. Natuurlijk was deze kledinglijn voor kinderen.(helaas) Mijn oog werd getrokken naar de Stormtrooper die buiten de winkel stond. Kinderen mochten op foto met deze Stormtrooper en een lightsaber. Eerlijk gezegd wilde ik ook op de foto, gewoon wanneer er niemand in de buurt was.. Daarbij wie kent ons daar in Duitsland? Toch? Manlief en dochter vonden het te raar, dus het feest ging niet door.

Deze kan ook nog praten, hoe leuk?

Gelukkig dat mijn gezin mij remt, anders was ik waarschijnlijk een verzamelaar geworden. Zo iemand die je op tv ziet, die met trots de presentator van het het programma meeneemt de vlizotrap op, naar een zoldertje met daar kasten vol Star wars poppen, stripboeken en meer. Wat ik nog altijd zou willen hebben, meer nog dan wat er op  mijn verlanglijstje uit mijn vorige blog staat: Een stuffed animal van een mijn favoriete Star wars-figuren. Niet dat ik ermee zou slapen, aar voor in de kast of op mijn stoel. Ik zeg trouwens bewust Stuffed animal, omdat ‘een knuffel‘ nog vreemder klinkt.

Op de herenafdeling van Primark heb je nu enkele Star wars artikelen, alsof vrouwen niet van Star wars kunnen houden. Ik heb mijzelf eens goed verwend met kekke heren-pantoffels.

Kleding voor buitenshuis van Star wars zal ik niet dragen. Ik heb wel en beetje schaamtegevoel haha. 😉 Maar heb wel wat leuks gevonden voor binnenshuis. Een koffiezetapparaat en een stofzuiger.

.

Ik heb laatst op Netflix de serie Stranger things gekeken. VERSLAAFD. Ik heb hem in een week uitgekeken. Je moet wel van SF houden. Het mooie aan deze serie is niet zozeer het verhaal, maar alle perfect uitgewerkte details, wat je brengt naar de sfeer van toen: de JAWS-poster aan de muur, de muziek, de kleding, het behang, de arcade hal..

Dat is ook het gevoel wat ik bij Star wars krijg: nostalgie. Vroegah. Mijn jeugd. Mijn herinneringen.

 

May the force be with you..(ja i know gaat iets te ver)

cropped-cropped-Collage-2017-03-19-21_11_45-1.jpg

 

 

*eerste foto credits www.inverse.com

error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *